Новини

Мъртъв ли е истинският Владимир Путин?

Тялото на починалия истински Владимир Путин в момента е скрито в хладилна камера в бункера му в гр. Валдай, който се намира на 360 км северозападно от Москва.

Това съобщи профилът „Генерал СВР“, зад който стоят бивши офицери от Службата за външно разузнаване на Русия. Те управляват канали в Ютюб, Телеграм, Екс и Инстаграм.

Профилът „Генерал СВР“ посочи и точния момент на смъртта му – четвъртък 20:42 ч. московско време.

Зад „Генерал СВР“ стоят бивши офицери от Службата за външно разузнаване на Русия, като поне един или няколко от тях се намират в Турция, защото от турски IP адреси се публикуват повечето съобщения в този профил.

Именно този профил първи публикува информацията, че на 26 октомври в 20:42 ч. е настъпила смъртта на руския президент.

Коментарите не спират, а напротив. Животът на руския президент е във фокуса на медиите отдавна. Включително и такива с неясен статут. Всичко навежда на поредната спекулация или…Ето развитието във времето.

От тогава „Генерал СВР“ постоянно допълва

с нови данни какво се случва в и около бункера. Въпросният хладилник, където се намирал трупа, преди това е бил използван за дълбоко замразяване на хранителни запаси.

Целият лекарски екип, участвал в реанимацията и констатирал смъртта на Путин, стои вече втори ден задържан в бункера, твърди „Генерал СВР“.

Първоначално лекарите престояли заедно няколко часа в едно помещение с трупа. След като тялото било прехвърлено в хладилник, медиците били разделени в различни стаи.

Все още нямало яснота какво ще правят с тези хора, станали свидетели на една от най-строго пазените в момента тайни в Русия, твърди „Генерал СВР“.

Блокирана ли е Москва?

„Почти никой в Москва не обърна внимание, но веднага след смъртта на Путин, центърът на руската столица бе блокиран и стоя така почти два часа“, твърди „Генерал СВР“.

В момента хората около секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев обмисляли какво да правят със семейството на Путин.

Още в петък сутринта, за да парират информацията за смъртта на президента, те планирали да пуснат по телевизиите „щастливата и усмихната“ най-голяма негова дъщеря, и дори обмисляли репортаж, в който любовницата му Алина Кабаева се разхожда безгрижно.

„Но когато забелязаха, че кремълските медии и емигрантските интернет ресурси на опозицията действат почти в унисон, решиха да отложат всичко това“, заявяват от „Генерал СВР“.

Руската опозиция се раздели на два лагера след четвъртък

По-голямата част, включително медиите зад граница, които са създадени от обкръжението на Алексей Навални, въобще не коментират подобна новина.

Те продължават да възприемат човека, който и в момента всекидневно се представя по московските телевизии като президента на Русия, за истинския Владимир Путин.

От „Ехото на Москва“ не вярват

Голяма част от бившите журналисти на радио „Ехото на Москва“, които избягаха от Русия около началото на агресията в Украйна, обаче изразяват съмнения, че Путин може би наистина е умрял.

„Ехото на Москва“ бе единственото легално опозиционно радио в Русия през всичките години на управление на Путин. Веднага след началото на войната то бе забранено.

Свой дял в разкриването на загадката дадоха още в нощта на 26 октомври и най-известните украински и беларуски таролози.

Същевременно единствените два източника от самата Русия,

които дават яснота около случващото се с Путин, продължават да са неговата лична астроложка Светлана Драган и докторът на историческите науки Валерий Соловей.

След като на 13 октомври Драган публикува обръщение към руския народ, в което, почти разплакана, предупреди, че 26 октомври ще е разделна дата в историята на Русия, тя спря да се появява публично.  

Драган почти всекидневно обикаляше преди това строго цензурираните от Кремъл руски телевизии като скъп гост.

След 13 октомври не се е появявала дори в собствения си канал в Ютюб

Соловей пък, който е на практика единственият опозиционен общественик на свобода в Русия, вече направи няколко включвания, в които разказва подробности за смъртта на Путин.

Валерий Соловей е в Москва и въпреки проявите му, заради които всеки друг в Русия отдавна би бил арестуван и пратен да гние за дълги години в затвора, самият той не е притесняван от властите.

Още в четвъртък вечерта той се появи от Москва на живо в Ютюб, за да коментира смъртта на Путин.

Лебедово езеро

А в петък пусна нов ефир, в който бе облечен с тениска с надпис „Клуб на любителите на „Лебедово езеро“.

Балетът по музика на Чайковски отдавна се е превърнал в Русия като знак за смъртта на поредния вожд.

В миналото при всяка смърт на поредния генерален секретар на КПСС съветските телевизии прекъсваха програмите си и ги заменяха с „Лебедово езеро“.

В поредното си включване Соловей разкрива, че т. нар. „политбюро“ от най-близкото обкръжение на Путин е стигнало до споразумение да се крие за смъртта на президента.

В диктаторска държава това е възможно

Нека си припомним, че смъртта на президентите на Азербайджан Гайдар Алиев, на Венецуела Уго Чавес и на Узбекистан Ислам Каримов бе крита в продължение на три месеца. 

Смъртта на Жириновски бе крита цял месец, докато тялото му стоеше в помещение върху и около огромни парчета лед“, разказва Соловей.

Той предрича, че докато смъртта е все още тайна, войната в Украйна няма да бъде спирана.

Соловей обаче предвижда, че подобна тайна в днешна Русия ще удържи не повече от два месеца, заради разнородния състав на това „политбюро“, където членовете му не по-късно от два месеца ще се „разкъсат един друг“, припомня „Флагман“. 

Ето и нашата гледна точка

Отговорът по темата е от – 30 октомври 2023 година. Час: 21:15, място: Московская область, Ново-Огарёво. За сериозните любители на фактологията – последвайте този адрес: http://kremlin.ru/events/president/news/72618