България

Лятно слънцестоене: Почитане на вътрешната светлина

Лятното слънцестоене ни напомня да празнуваме животворните лъчи на Слънцето и светлината във всеки от нас.

Днес Слънцето достига най-високата си точка в небето и ни дава най-дългия ден в годината. Тази точка бележи втората фаза от пътуването на Земята около Слънцето, която започва с пролетното равноденствие.

София Съмър фест

24 юли 2024 от 20:30 ч.

ПРОБУЖДАНЕТО

Един филм на Стойчо Керев

Купете билети

Енергийно тази фаза е успоредна

на първата четвърт на Луната, което означава време за подхранване на семената, засети в първата фаза, пише spiritualgangster.com

Цикълът на Слънцето е цикълът на нашия живот и отразява естествения поток от енергията, движеща се навътре и навън.

Има времена за израстване, времена за пауза, времена за усилен труд и времена за учене. И да, разбира се, трябва да се подравняваме към фазите в движението на Земята, но все пак благоговеем и през слънчевите цикли. 

Пролетното равноденствие започва

това пътуване към себе си и осъзнаване и вещае ново начало. Лятното слънцестоене е следващата стъпка от този божествен ритъм.

Винаги настъпващо в началото на сезона на Раковото слънце, лятното слънцестоене ни напомня да се обърнем навътре и да намерим храната, необходима ни за растеж и развитие.

Време е да спрете и да изчакате енергията, засадена през пролетта, да достигне пълен разцвет.

Ако пролетта представлява действие,

лятото представлява търпение. Трябва да развием доверие и увереност в себе си, че това, което сме задействали преди, е правилно, дори ако преминаваме през трудни времена.

Вече сме определили курса, трябва просто да го следваме и да го превърнем в цел на съществуването си. 

Лятното слънцестоене представлява прехода от действие (през пролетта) към събиране на посятото (през лятото).

Към тази тиха благодат и благодарност, които Слънцето ни дава през дългите летни нощи, когато осъзнаваме нашето непрекъснатото пътуване от тъмнината към светлината.

Лятото ни напомня, че в света има надежда, че светлината в нас може да стигне до всички краища на земното кълбо и да вдъхнови другите.

Ние можем да се погрижим за другите,

както Слънцето подхранва нас. Лятото е време за работим върху себе си и способността си да бъдем светлината и да намерим смисъл в пътуването си, дори когато всичко изглежда несигурно. 

Това е ритъмът на природата – новите начала преминават в период на несигурност. През това време е възможно да се усили тревожността ви.

Големите промени карат старите енергии да излизат на повърхността и тъмнината може лесно да завладее ума ни.

Лятото е времето да развием вяра в живота си,

да наложим тъмнината със светлина и да вярваме, че точно като Слънцето, ние ще изгряваме всеки ден, независимо какво ни поднася животът.

Чрез почитането на този ден на светлината ние енергийно задвижваме период на пробуждане в нашето съзнание, който продължава цялото лято до есенното равноденствие.

Днес можете да набележите основните си планове за лятото. Денят е енергийно зареден ден и важен за определяне на намерения.

И разбира се, благодарете за всичко – което ви се дава, което не ви се дава и което ви се отнема. 

Иде ягодовата Луна

Само два дни след лятното слънцестоене на 20 юни, пълната Луна ще може да се види в небето в нощта на 22 юни.

Наричат я „ягодова“. Кръстили са я така индианците. В древността това пълнолуние се е падало около 1 юни – период, в който те се берели сладките сочни плодове.

Някои жители на Земята ще могат да видят как пълната Луна покрива една от най-ярките звезди в небето – Антарес от съзвездието Скорпион, пише Space.

Веднъж на 19-20 години юнското пълнолуние съвпада със слънцестоенето, но не и този път.