България

Лесните навици, които имат силата да променят реалността завинаги

Много често това, което стои на пътя между пътуването към успеха и нас е нашето мислене, нашите навици, нашите действия и нашето отношение.

Прочетете за навиците, които драстично подобряват живота на хората и променят реалността, в която живеем.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

Те могат да повишат енергията и вибрациите. Никой не е длъжен да ги спазва, но ако решите и имате желание ще промените магично вашата реалност.

В режим „Самолет“

Поставете телефона в самолетен режим преди да отидете в леглото и ще откриете най-доброто чувство да се събудите с лекота.

Нулеви известия. Нулеви обаждания. Нулеви съобщения. Нищо, което не пречи на съня.

Според проучване на IDC Research „около 80% от потребителите на смартфони проверяват мобилните си устройства в рамките на 15 минути след събуждането си всяка сутрин. Ако сте един от тях добре е да спрете.

Първата проверка на телефона след събуждане увеличава нивата на стрес. По-важното е, че мозъкът става претоварен с информация.

Поставянето на телефона в режим на „самолет“ завършва този порочен цикъл. Ще се събуждате без стрес, без разсейване ако стоите далеч от телефона си първите 30 минути.

Медитирайте

Ако имате възможност да започвате сутринта си с около 15-минутна медиационна сесия ще забележите значителна разлика в менталната си енергия.

Тренирайте фокусиране на вниманието и контролиране на ума. Има над 12 научнообосновани ползи от медитацията и най-важната е да сме емоционално спокойни.

Разтягане

След сутрешните си медитации дайте шанс на тялото си да се събуди и диша. Малки и леки упражнения за разтягане вършат невероятна работа с тялото ни.

Дайте му този шанс и ще забележите каква невероятна промяна ще настъпи у вас, ако сте настоятелни и практикувате всекидневно 5 минути.

Благодарност

Всеки ден е добре да благодарите с цялото си сърце. Като започнете от това, че сте получили още един ден подарък от Твореца, до всекидневните ви потребности.

Благодарният човек е благороден по душа. Той е еманация на невидимата сила проникнала в нас директно от зведите. И този навик ще ви помага да си лягате в много по-положително настроение.

Писане всеки ден

Писането дава цел. Писането дава повече яснота. Пишете задачите си дневника, тефтер, бележник и ще усетите разликата.

Тази форма на саморазговор е как да ставаме по-осъзнати с мислите си и къде искаме да бъдем.

Периодично гладуване

Ето едно перфектно обяснение на периодичното гладуване, осигурено от Healthline: „Постоянното гладуване е начин на хранене, при който се движите между периоди на хранене и гладуване. Можете да пиете вода, кафе, чай и други некалорични напитки.“

Има цял куп изследвания, които са показват ползите от периодичното гладуване: изгаря повече мазнини и катализира загубата на тегло, подобрява психическата яснота и концентрация, помага за каляване на волята.

Но нека не забравяме, че това е само пожелание на всеки от нас.

Да живееш „бавно“

Прекарах двадесетте си, живеейки бързо и гонейки щастие. Поставих си нереални цели, дадох повече „газ“ и това се отрази на здравето ми. Чували сте тази фраза, нали…

Да живееш бавно означава да слушаш тялото и да му даваш останалото, което заслужава. Това означава също да спиш 8 часа на нощ.

Да живееш бавно означава да живееш без натиск от собствената си нервна система.

Четенето

Да четем означава да разширяваме съзнанието си. Да засилваме творческото въображение.

Има богатство от знания, заключено в книгата. Възможността да четем всеки ден и да научаваме нещо ново е като откриването на съкровище.

Пийте вода

Според проучване проведено в Европа, „пиенето на вода сутрин увеличава загубата на тегло и подобрява умствените показатели.“

Около 60% от тялото се състои от вода и тъй като редовно губим вода (поради потене, кофеин, урина) е добре да компенсираме тези загуби, за да избегнем дехидратацията.

Пийте вода защото това помага да останете хидратирани, промива токсините и поддържа кожата здрава.

Движение, движение, движение

Погрижете се за тялото си. Това е единственото, с което сме дошли на този свят. Ето защо е важно да се грижим да него.

Най-важното е да се движим всеки ден. Научно доказано е, че моментално повишава настроението и намалява стреса.

Всъщност движението помага да настроите мислите си позитивно.

НП/2023