Здраве

Лесен японски масаж на пръстите на ръцете помага на тялото

Експертите по енергийни точки и масажи припомниха за японския метод на самопомощ за пет минути, който се нарича Jin shin Jitsu.

От древни времена японците използвали ефективни нетрадиционни методи на лечение.

Този метод на изцеление помага за възстановяване на емоционалния баланс чрез стимулиране на определени места на пръстите.

Ръката като карта на тялото

Японците са убедени, че всеки пръст има връзка с два органа на тялото и ако ги стимулирате, можете да подобрите емоционалното и физическото си здраве.

Според японския метод, за да лекувате конкретен орган просто трябва да хванете съответния пръст и го масажирате до 5 минути.

В този случай е много важно да дишате дълбоко и след това да масажирате всички пръсти с двете ръце наведнъж в продължение на 3 минути.

В спорта това е познатото движение за раздвижване на китките и пръстите на ръцете.

Всеки пръст отговаря за орган

Малкият пръст има връзка със сърцето, тънките черва и костната система на тялото. Емоциите са проява на несигурност и тревожност.

Безименният влияе върху функционирането на дебелото черво, белите дробове и състоянието на кожата. Емоциите са страх, тъга.

Средният пръст е свързан с работата на кръвоносните съдове, черния дроб и жлъчния мехур. Емоции – гняв, раздразнителност.

Показалецът има връзка с пикочния мехур, бъбреците и мускулите. Емоциите са страх.

Палецът има връзка с далака и стомаха. Емоциите, за които той отговаря, са тревожност и депресия.

В същото време трябва да се разбере, че в случай на заболявания винаги трябва да се консултирате с лекар, а тази японска практика трябва да се приема само като емоционално и физическо облекчение.

НП/2023