Новини

Открита ли е пирамида в Бермудския триъгълник?

Американският природолечител д-р Рей Браун от Меса е собственик на уникална и безценна кристална топка.

Но къде е открита и капо я прави толкова специална. Може и да не повярвате, но историята е описана от различни медии.

Загадъчната подводна мисия

През 1970 г. д-р Рей Браун с приятели водолази е застигнат от силна буря.

Очертанията на някакви постройки под водата направили впечатление на борещите се с вълните изследователи. Малко след това водолазите вече били в акция.

Д-р Рей Браун се озовал пред голяма бяла пирамида. От пясъка се подавали само трийсетина метра от връхната й част. Направена била от добре полирани и идеално пасващи каменни блокове.

Той обиколил пирамидата и внимателно изследвал всяка една от четирите й страни.

И внезапно се изправил пред отвор. Намерил смелост да заплува през открилия се тесен коридор и стигнал до доста голяма зала.

Тя също имала формата на пирамида. От върха й се спускал метален лост с диаметър приблизително 7,6 см. Точно под лоста, завършващ с шлифован островърх червен камък, имало нещо като постамент, покрит с метална плоча, завита нагоре в краищата.

Върху нея били изваяни от същия подобен на злато метал две човешки ръце, които държали кристална топка. Водолазът забелязал, че около тази конструкция били наредени в полукръг седем каменни стола.

Ако ви звучи като сценарий от филм за Индиана Джоунс, продължете напред…

Технология, която изумява

Д-р Браун се опитал да остърже малко метал от непоклатимия лост като доказателство за находката си, но успял само да повреди острието на ножа.

След това насочил вниманието си към металните ръце с кристалната топка. Направило му впечатление, че отвън ръцете били бронзови на цвят, а дланите им – златни, подобно на лоста и дори леко почернели, сякаш са били горени.

Тогава докторът докоснал кристала и топката помръднала. Изследователят чува глас, който му нареждал: „Вие дойдохте и получихте това, за което дойдохте. Сега си вървете и никога не се връщайте.“

Подобно предупреждение получили и другите четирима водолази. Когато излезли от водата, се оказало, че всеки си бил взел някакъв предмет от подводните сгради и чул глас със същото предупреждение.

Д-р Рей Браун е единственият водолаз от тази група, останал жив

Когато научават за кристала от Бермудския триъгълник, медиуми от всички краища на САЩ се опитват да разберат нещо повече за странната находка.

Всичките им прочити си приличат в едно:

Кристалът е феномен за планетата, той увеличава или намалява излъчваната енергия и може да бъде добър или лош.

Най-често се цитират думите на Елизабет Бейкън, прочут медиум от Ню Йорк, която казала, че някога този кристал е принадлежал на египетското божество Тот.

Имало предание, според което Тот бил скътал важни тайни в неизвестна подземна пирамида някъде в Гиза.

Джофри Кийт допуска, че четвъртата пирамида, която се забелязва в кристалната топка, е онази предполагаема, но неоткрита пирамида в Гиза, в която били съхранени тайните на древните богове.

Освен четвърта пирамида в кристалната сфера могат да се видят и множество миниатюрни пирамидки, една в друга, образуващи нещо като решетка, вероятно с някаква енергийна функция.

От определен ъгъл при специални условия някои хора виждат вътре в кристалната топка човешко око, което гледа ведро, като живо.

Забележително е, че кристалът не стои смирен и понякога се държи, като че ли има собствен живот. Застанал до него, човек има чувството, че кристалът го обстрелва с йонен вятър – нещо като усещането в близост до водопад.

Стрелка на компас, поставен до кристала, започва да се върти обратно на часовниковата си колежка. Ако компасът се помръдне само на сантиметър, стрелката му се завърта в обратна посока.

Някои хора виждали кристала да излъчва светлина, други чували човешки гласове или изпитвали необясним сърбеж.

Занесох я на събиране при моя приятел Ю. С. Андърсън в Калифорния. Един от гостите, които имаше магазин за окултни предмети, помоли да я разгледа. След няколко минути той и кристалната топка бяха изчезнали.

Изглежда странно, но на следващата сутрин кристалът се завърна, чакаше в хола. Но за човека, който го бе взел, вече не се чу нищо. Не се появи нито в дома си, нито в магазина. Просто изчезна.“

Какво точно представлява кристалната топка на д-р Рей Браун? Дали не е просто поредната измама на жадните за слава?  Това са въпроси, на които все търсим отговорите.

по материали на History Chanel