Новини

Коя е най-мечтаната нерешена загадка на човечеството?

Десетки текстове

от преди хиляди години споменават, че пътуването във времето е постижимо. Но това ли е най-мечтаната нерешена загадка за науката?

В древния индийски текст Махабхарата (от 8 век пр. Хр.) е описано, че крал Райвата отишъл на небето, за да се срещне с бог Брахма и се завърнал на Земята стотици години в бъдещето.

Възможността за пътуване във времето

привлича човечеството от векове. Алберт Айнщайн заключава, че миналото, настоящето и бъдещето съществуват едновременно.

Пътуване във времето е описано в различни текстове включително и в Корана. Група преследвани се доверили на Бог. После се скрили в пещера, където заспали. Събудили се 309 години по-късно.

Според Ерик фон Деникен

пътуване във времето е описано и в Библията. Пророк Еремия казал на Авимелех: „Излез от Йерусалим и ни донеси смокини.“ Момчето събрало смокините, но внезапно чуло някакъв шум и свистене на вятър във въздуха и изпаднало в безсъзнание.

Събудило се привечер и се върнало, но градът бил пълен със странни войници. Когато попитало къде са Еремия и другите, един старец му казал: „Това стана преди 62 години.“

В Палийския канон,

това е колекция от свещени текстове пише, че сто години на Земята, на небето са един ден.

В съвремието едно от най-известните пътувания във времето е „Експеримент Филаделфия“, проведен повторно през 1943 г.

Опитът да бъде направен

кораба „Елдридж“ невидим за вражески радари бил придружен и с телепортирането му за секунди до Норфолк, Вирджиния, който е на 320 км.

През 1960 г. Пелегрино Ернети потвърди, че е разработил машина, която ще му позволи да види миналото: Хроновизьор.

Машината преобразува енергията в образ и е нещо като телевизор, който показа какво се е случило в миналото.

Науката говори

Роналд Малет, от Университета в Кънектикът, работи върху концепцията за пътуване във времето на база теорията за относителността на Айнщайн. Ученият е абсолютно убеден, че човечеството може да пътува във времето.

Според професора по физика на частиците Брайън Кокс пътуването във времето е възможно, но само в една посока.

Не можем да говорим за пътуване във времето в съвремието и да не споменем разказаното от Ал Биелек, който твърди, че е пътувал до 2749 година.

Математически е доказано, че пътуването във времето е наистина възможно.

Изследването твърди, че четири измерения се представят едновременно като пространствено-времеви континуум, в който различните посоки са свързани.

НП/2022