Съзнание

Кой контролира умовете на хората в ХХI век?

Книгата „1984“ на Джордж Оруел

описва население управлявано от политически режим, който преследва индивидуализма и независимото критично мислене преследвано като престъпление от „полицията на мисълта“.

Управляващата партия се стреми преди всичко към властта и чрез Министерството на истината представя на хората своята версия на истината.

Звучи ли ви познато?

Днес думата „оруелски“ е синоним на всичко репресивно или тоталитарно.

Избирателната измама, изобличена от Уикилийкс, както и фалшивия тероризъм на 9/11 са сполучливи примери за това.

Елитът оформя нашето възприятие за събитията, за да оправдава действията си в отговор на тези събития, който самият той създава.

Един от най-добрите примери

е от 2016 г., когато се разбра, че Пентагонът е платил на фирма за връзки с обществеността повече от половин милиард долара за създаването на фалшиви терористични видео клипове.

Руският президент Владимир Путин също подчерта желанието на елита за Нов световен ред, при който ще бъдат използвани въображаеми заплахи, за да ни контролират.

Не липсват и примери

свързани със здравеопазването, храните, образованието, финансите и други.

Живеем в свят на манипулация и пропаганда предлагани ни от глобалния елит, който иска да вярваме, че това е просто конспиративна теория.

Наскоро Gizmodo.com съобщи, че книгата на Оруел „1984“ е била на първо място в списъка на най-продаваните книги на Amazon.

Бързото разпродаване на книгата беше отбелязано и от големи медийни компании като CNN, но те я свързваха с администрацията на Тръмп.

Целта е създаването на доминирана

от американците глобална империя, където щепа хора контролират и притежават всички аспекти на всекидневието. Водата, генетично модифицираните храни, минералите и всичко останало, което си струва да притежаваме.

Авторът Ричард Долан го е изразил много точно: „Ако сте загрижени за фашизма идващ в Америка, търсете правителство, което може да чете всеки ваш имейл. Именно това е фашизъм и САЩ живеят в този кошмар от години благодарение на Джордж Буш и Барак Обама.“

Държавата, описана в книгите на Джордж Оруел,

отдавна функционира. През последните няколко десетилетия политическите партии не осигуряват волята на народа.

Теодор Рузвелт, също се опита да ни предупреди, че и двете партии са се отклонили от първоначалната си цел: „Те се превърнаха в инструменти на корумпирани интереси. Зад правителството има невидимо правителство, което не проявява нито вярност, нито отговорност пред хората“.

Добрата новина е,

че все повече хора по целия свят започват да се събуждат за разпространяваната дезинформация обслужваща дневния ред на онези, които стоят зад нея.

Вече виждаме света не по начина, по който ни го представят и започваме да осъзнаваме, че дори самото събуждане за цялата пропаганда, която ни заобикаля, създава големи проблеми за глобалния елит.

Първата стъпка към промяната

на проблема е разпознаването на самия проблем − все още сме на този етап.

Демокрацията наистина се е превърнала в илюзия, а политическите партии обслужват интересите на своите „собственици“, а не на народа.

Колкото повече хората разпознават какво наистина се случва в нашия свят, толкова по-голям е шанса да направят каквото могат, за да го променят.

Именно това се случва сега и то започва с вас и мен. Колкото повече се опитваме и колкото повече се събуждаме, толкова повече се доближаваме до действията, които ще променят нашия свят.

НП/Арджун Валия