Тайни и загадки

Кои бяха преди нас и каква участ ги сполетя?

Атлантида не е единственият

тайнствен континет съществувал на земята. Ако погледнем към Индия, ще разберем, че има една по-малко позната история за голям континет, погълнат от океанските води.

Лемурия,

често се свързва с древната легенда за народа Тамил и изгубения континент Кумари Кандам. Атлантида, Лемурия и други изчезнали цивилизации предизвикват интерес сред милиони хора по света.

Откакто древногръцкият философ Платон споменава Атлантида,  хората са убедени, че някъде там има изгубен континент, който е обитаван от свръх напредналата цивилизация – Атлантите.

Счита се, че древният континент Кумари Кандам

се е намирал на юг от днешна Индия. Днес той е потопен под Индийския океан. Населението му тамил се е разпръснало по целия свят като така поставило начало на нови цивилизации след изчезването на Кумари Кандам.

Точно както при Антантида, историята около Лемурия и Кумари Кандан е мистична. Кумари Кандан е изгубен континент, който е земя на древния народ Тамил. Океанолози твърдят, че континета се е намирал на юг от днешна Индия.

Кумари

Подобно на Атландита, континентът Кумари Кандан

е изчезнал под морските води, а неколцина от оцелетите успяват да избягат от природните катаклизми и се разселват из цялата планета.

В зависимост от правописа, съществуват различни имена свързани с континента от Кумари Кандам, Кумариккантам и Кумари Наду.

Думата Кумари Кандам

за пръв път се споманава в текст на Сканда Пурана от ХV век  – Махапурана, жанр oт осемнайдесет религиозни трактата на индуизма.

За автор на творбата се смята Качиапа Сивачаруара (1350-1420). Противно на общото вярване думата “Кумара Кандам“ произлиза от древните санскритски думи ‘‘Кумарика Кханда“.

Кумари Кандам се описва като “Царството на планетата Земя“ в частта Андакосападалам от Канда Пуранам. Кумари Кандан се смята за люлката на цивилизацията мястото, от където е започнало всичко.

текстове

Много учени твърдят,

че народа на Тамил принадлежи към най-древната цивилизация на повърхността на Зямата.

Когато континентът Кумари Кандам потъва в морето, населението мигрира към други територии на планетата и дава началото на различни цивилизации.

Континентът е споменат за първи път през ХIХ век, когато учени правят предположение за съществуването на изгубен континент наречен Лемурия.

Целта на изследването е да обяснят необикновени геологически и биологични съвпадения между Индия, Африка и Мадагаскар.

Днес съвременните учени

се съмняват в съществуването на подобен континент и така идеята се  възприема за отживелица след теорията за континенталния дрейф.

Наличието на множество писмени документи на тамил и санскрит, които говорят за прочути изгубени територии в Южна Индия, потопени под водите на океана оборват академичните консервативни учени. Спорът едва започва.

НП/ по материали от чуждата преса