Новини

Каквото е станало в миналото, ще стане отново

Съществуват древни календари, които и до днес не могат да бъдат разтълкувани. Един такъв е открит в Теотиуакан.

Маите твърдят: “Каквото е станало в миналото, ще стане отново“. Всяка ера за маите е ясно дефинирана. Тази, в която ние живеем е определена кат

Завръщането на Боговете

Учените оценяват, че между 250-та и 900-та година населението на маите е наброявало между 15 и 20 милиона души. В голямата си степен това е изключително неизучен народ.

Всичко написано за тях може да бъде подложено на дебат, защото тълкуванията са много и няма единно мнение за появата и изчезването им.

Може би най-невероятно постижение на маите е тяхната система на звездни и планетни диаграми под формата на календар. Маите са измервали времето над и отвъд всички други неща.

Да си в крак с времето е магия, това е определящото за маите

Марк Ван Стоун твърди, че те са проследявали конкретно Венера, фазите на Луната, затъмненията, но също така следели прецесията, която е изключително дълъг цикъл.

Според учени маите вярвали, че времето както звездите се движи в повторяем модел наречен календарен цикъл.

С тези цикли може да се предсказва бъдещето

Маите знаели не само къде е центърът на галактиката, но те разбрали, че има черна дупка с диаметър една светлинна година. Те я наричат „Голямата пукнатина“. Маите вярват, че това е родовият канал на Вселената. 

В откритите текстове се говори, че сме в петата ера на човека. Това е ерата на изчистването, която е близо до края на времето.

Преходът към нова планета и земя

както е описано в календара ще се случи съвсем скоро. Някои тълкувания разказват, че този преход е станал през 2012 година и ние живеем в друга времева линия.

Опасенията на маите са, че ако всички хора на Земята не се успокоят и не заживеят в хармония със себе си и планетата, тя ще им вземе душите.

И това ще се случи до 2069, което е свързано с божественото и за маите число 7.

Сложния начин на броене

и изчисление на времето от древния народ е невероятно, дори за днешните стандарти.

За някои изследователи изглежда, че тези хора са използвали сложни компютърни технологии или програма, която не знаем как работи.

Дори и днес се опитваме да разберем как са направили тази удивителна система толкова назад в праисторията.

Третият календар на маите,

познат като дългобройният измерва времето в цикли от 394 години или 144 000 дни. Големият въпрос е – как са предвидили времената?

Вероятно цивилизацията им е много по-стара, отколкото си мислим и се е заселила временно на нашата планета. А знанието, дадено им за стотици хиляди години е от техните извънземни прадеди.

Попул Ву започва с нищо

Имало водна повърхност, но нямало небе. Нямало земя. Боговете възникнали от тази вода. И боговете решили да направят човека.

Дошли точно на едно от привидно негостоприемните места за поникване на цивилизация.

Тази култура на маите, създала сбор от независими градове-държави и построила пирамиди. Развили писмеността и математиката.

В Попул Ву става ясно, че тези държави били създадени там от боговете и тези богове дошли от космоса. Те донесли съществени знания на планетата Земя.

Възможно ли е наистина

както някои изследователи твърдят маите да имат извънземна същност? И предсказанието за 2012 да е неправилно тълкуване на голяма истина?

Твърде възможно е датата, да е пророчество за ново начало, което ще разкрие небесният произход на човека.

Ето защо е добре да вярваме на пророчеството: “Каквото е станало в миналото, ще стане отново