Здраве

Какво да очакваме през първия ретрограден Меркурий за годината

Ретрограден Меркурий – първият за годината,

се задава, за да промени съдбите на много хора. На 21 април планетата попада в знака Телец, за да остане там до 15 май. Тъй като е свързана основно с комуникацията, не е изключено на мнозина да не им върви в общуването с хората.

Астрологичният транзит причинява масова истерия и колкото и да сме подготвени за него, все ще ни изненада с нещо.

Очакват ни объркани планове, конфликти с близките и колегите, изпуснати срокове и време, в което няма как да си правим планове. Причината е, че сметките ни винаги ще излязат криви!

Както миналата, така и тази година, ще бъдем свидетели на цели четири пъти ретрограден Меркурий.

Според астролога Лиза Стардъст, първите три ще бъдат в земни знаци, което ще има отражение върху хороскопите им, за разлика от последния. Тогава планетата ще се движи от Козирог до Стрелец.

Какво още да очаквате от априлския ретрограден Меркурий?

„Общата тема е да ни подтикне да намерим по-добри начини да спестим пари и да прегърнем самочувствието си“, казва специалистът за влиянието на ретроградната планета над представителите на зодиака.

Заради това, че Меркурий ще влезе в Телец, ще накара родените под знака да предизвикат себе си и да излязат от добре познатите граници на своя комфорт.

Това ще доведе до много свежи идеи, но те трябва да бъдат реализирани след края на ретроградния период.

Според астролозите през 2023 г. ретроградният Меркурий ще случи цели четири пъти. А той е известен с това, че управлява процесите на протичане на информация, причинява комуникационни проблеми и технологични повреди.

И на финала

В този период на преден план е пестеливостта и преосмисляне навиците за харчене. Добре е да се направи равносметка и по отношение на личния любовен живот и в отношенията с приятели и членове на семейството.