26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Хипотези

Каква участ очаква Алла Пугачова заради изказване?

Народната артистка на СССР Алла Пугачова може да бъде призната за чуждестранен агент точно на юбилея си. На 15 април тя трябва да навърши 75 години.

Както четем в Телеграм каналът SHOT, след като Генералната прокуратура изпрати съответно искане до Министерството на правосъдието, ведомството започна да проучва възможността за разширяване на статута на чужд агент на Пугачова.

Сега активно се проверяват източниците на финансиране на певицата, както и нейните изявления, които предизвикаха голям резонанс в обществото.

Особено интересна в този контекст е фразата на Пугачова, че „Нормалните хора няма да се върнат в Русия“.

След като Министерството на правосъдието събере необходимите „доказателства“ срещу певицата, до десет дни трябва да бъде взето съответното решение, пише Телеграм каналът.

Да си припомним, че след началото на войната с Украйна Алла Пугачова, която напусна Русия, почти не говори за политика.

Но наскоро тя заяви, че „нормалните хора няма да се върнат в Русия“. След това изявление някога обичаната певица беше поставена под натиск и поискано да бъде призната за чужд агент.

Началото на съответната процедура стана известно на 27 март. Междувременно Държавната дума призовава тя да бъде лишена от доходите си.

life.ru