Здраве

Как да се освободим от болката и страданието, което чувстваме днес

Много хора си мислят, че всичко е обгърнато в неясни фрази. Но дали всичко се свежда до това, да бъдем отворени към новите възможности, които се откриват в тази нелека ситуация.

Да се свържем истински с вътрешното си Аз и да се освободим от болката и страданието, което чувстваме в момента е повече от полезно.

Практиките за това са лесни и напълно работещи, както казват психолозите от Fractal Enlightenment.

1. Намерете себе си

За да намерите себе най-сетне първо трябва да се опознаете. Не се залъгвайте с неподходящи мисли. Бъдете открити, защото залогът сте вие.

Помнете: Не сте това, което казва обществото за вас.

Не се опитвайте да бъдете някой друг и спрете да живеете във фалшивите илюзии, които са ви налагали.

Фалшивоста самоличност е временно убежище, което „понижава“ съзнанието.

2. Наблюдавайте

Имайте куража да наблюдавате и отразявате. Някои хора избират невежеството, което в крайна сметка понижава тяхното съзнание.

Вътрешната рефлексия със сигурност ще ви помогне да разберете по-добре вашите мисли, емоции и да осигурите яснота в сегашната си житейска ситуация.

Отхвърлете негативните спомени веднъж и завинаги. Сега имате достатъчно време да го сторите.

3. Прошката като отърсване

Прошката е способността, да се разберем емоционалното състояние на нашите приятел.

Прошката към себе си и другите също помага. Не само да простите на другия човек, но и да преодолеете собствените си негативни мисли или емоции.

Това в никакъв случай не означава да се превърнете в донор на някоя фалшив приятел.

4. Минало и очаквания

Живейте в настоящето. Освободете се от окаяните чувства и негативни емоции. Видяхте сами как света бе „затворен“ за дни.

Започнете да правите нещо, което ви прави щастливи. Гледайки света през прозореца на миналото, само може да ви направи по-нещастни.

Позволете на съзнанието си да бъде в настоящето.

5. Дръжте егото под око

Егото е само малка част от цялото същество. Съзнанието е висшето Аз.

Учените са доказали факта, че нашето съзнание никога не може да умре. Егото е като инфекция на съзнанието, която блокира неговия растеж.

То не ви позволява да вземате съзнателни решения.

6. Разбийте блокажите

В ума ни има множество блокажи, които сме натрупали през годината и възпрепятстват постигането на по-високо ниво на съзнание.

Като съдите себе си и другите събуждате неспособността да простите и трудността да приемете реалността, такава каквато е. Всички тези фактори потискат подсъзнанието.

Освободете се от всички емоционални и енергийни блокажи, които безспорно ще се натрупат с чуството на страх покрай епидемията.

По този начин ще очистите душата си и умът ще започне да функционира на по-висока честота.

7. Прекарвайте време сами

Важно е да прекарваме време със себе си. Повечето от нас считат самотата, като заплаха или повод да се тревожат.

В състояние на принудителна изолация имаме шанса да се опознаем истински.

Прекарването на времето със себе позволява да поговорите с вътрешното си аз. Слушайте собствените си мисли и бъдете благодарни за всичко, което имате в живота.

8. Напуснете зоната

Излезте от зоната на комфорт и от неудобството на несигурността. Кризата в момента е чудесен начин да възпитаме това усещане.

Никога не знаете какво би могло да предстои. Не се страхувайте от грешките, които сте допуснали досега.

Всяка грешка е урок.

9. Обичайте

Философите казват, че любовта е двигател или вибрация. Истината е, че любовта не може да бъде класифицирана. Тя е много по-свещена.

Позволете си безусловно да давате и да приемате любов с цялото си сърце, към вас и към останалите през останалата част от годината.

10. Прегърнете природата

Веднага след края на карантината и забраните за излизане се свържете с природата, а защо не и още сега.

Ако сте пропускали да го правите – действайте. Това става по различни начини: от разходки до по-продължително прекарване на време в планината или морския бряг.

11. Бъдете активни

Дишайте свободно и бъдете активни, защото това е пряка връзка между вас и висшите сфери на съзнанието. Активността има огромни ползи за ума, тялото и душата.

Може да помогне да се свържете със себе си, да възстановите баланса в мислите и емоциите си, да намалите стреса и да повишите вибрациите си.

Оставаща част от 2020 очевидно няма да е от лесните за света, но ние можем да променим всичко около нас.

по Fractal Enlightenment