26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Здраве

Как да разпознаем и се предпазим от енергийните вампири?

Има много хора, които буквално се хранят с енергията на тези около тях като умишлено „изсмукват“ положителния им заряд, докато „жертвата“ не бъде буквално изцедена.

След това цикълът продължава, а „енергийният вампир“ оцелява хранейки се с емоциите на другите.

Така хора с високи позитивни вибрации

понякога биват привлечени от такива с користни мотиви, които живеят в ниско вибрационно състояние, и за да оцелеят се прилепят към личности с високи енергийни нива.

Вероятно всички общуваме с „енергийни вампири“ без дори да подозираме.

Доказано е, че „енергийните вампири“ са сред нас. На дневен ред стои въпросът как да ги разпознаем и се предпазим?

Когато някой иска да открадне енергия той ще се опита да ви завлече на ниско енергийно ниво.

В голяма част от случаите

„енергийните вампири“ не осъзнават своето влияние върху хората, с които общуват. В тези случаи „източването“ на положителния заряд не става съзнателно или злонамерено.

Доктор Джудит Орлоф обобщава: „Някои от тези хора са арогантни и неприятни, докато други са приятелски настроени и очарователни.

Възможно е по време на среща, докато разговаряте с доста приятен човек изведнъж да ви прилошее или да усетите слабост. В много случаи това е вследствие на комуникацията.

В друга ситуация, докато ваш приятел или колега непрестанно обяснява за проблемите си, може да се почувствате емоционално изцеден, въпреки че Вашият събеседник вече се чувства значително по-добре.

Най-лошият сценарий е на фино енергийно ниво, тези хора могат направо да пресушат емоционалния Ви заряд“.

Те се причисляват към типа „горкият аз“

В общуването си с тях лесно можем да сменим темата или да изречем няколко положителни думи.

Този вид „енергийни вампири“ обикновено не съзнават вредата, която нанасят и просто имат нужда от помощ, за да намерят пътя към повишаване на собствената си енергия.

Всички ние се нуждаем от помощ от време на време, така че не отхвърляйте автоматично тези, които излъчват негативни емоции.

Ако се намирате на високо, положително вибрационно ниво, енергията на този човек не би нанесла дългосрочни щети на вашето енергийно поле.

Те ни поздравяват с положително настроение, за да „захапем въдицата“ и после превключват в режим на изсмукване на енергия

Други възможности за атака

Има случаи, в които влизаме в контакт с някого, който ни поздравява положително и с усмивка като дава заявка, че е позитивна личност, но в същото време единствената цел е да вземе от нашата енергия.

След като този тип „енергиен вампир“ усети, че вече се намираме на негова територия, обръща монетата и започва да излива върху нас огромното количество отрицателна енергия, която притежава.

Усещането е направо задушаващо.

Обикновената усмивка насочена към някоя личност с огромен негативен заряд може да спомогне за разливането на достатъчно количество положителна енергия върху него и така да го неутрализира.

Този механизъм действа

по същия начин както би подействала усмивка, получена от непознат на улицата или в магазина. Приливът на емоция е гарантиран.

Специалистите от тайните общества съветват: За да запазим своята положителна енергия  е добре да се стараем да раздаваме малко от своето щастие и на околните.

Това не означава да позволим на всички, да се разхождат около нас и получават неограничено количество от енергийния ни запас, докато той свърши.

Идеята е просто да излъчваме вибрации,

за да могат околните да черпят от тях и ги използват като инструменти, с които да подобрят своя живот.

Внимание – не е нужно да отдавате цялото си енергийно поле на другите.

Хората, които се опитват да вземат положителна енергия от другите често могат да демонстрират самосъжаление, без да си дават сметка, че всъщност самите те носят отговорност за повишаване на своя енергиен заряд и съответно достигане до лично щастие.

В този случай е най-добре да не поддържаме взаимоотношения. Дори ако това е близък приятел или член на семейството, няма как да постигнем здрава връзка с човек, който отказва да поеме контрола над живота си.

Не би трябвало да изпитваме вина в подобна ситуация. Понякога няма други опции. Невъзможно е да носим подобен товар през целия си живот.

Хората, които „от мухата правят слон“

Хората, които черпят от енергията ни често реагират пресилено на по-маловажни неща. Те се хранят със силните емоционални реакции на околните.

Не пропускайте да отбележите, че живота е пълен с несъвършенства и малко хаос, защото всичко е просто трупане на опит.

Ние всички сме тук, за да се учим и да израстваме като личности, като допускаме грешки и трябва да приемем нещата такива каквито са.

Хората, които ни карат да се фокусираме върху отрицателното

Има хора, които не само се опитват да черпят от личната ни енергия, за да подхранят себе си, но освен това искат да се уверят, че нямаме останал и капчица положителен заряд.

Те показват грозната страна на нещата като пълнят нашите мисли със съмнения, за да се чувстваме недостойни.

Всеки път, когато някой се опитва да открадне от енергията като фокусира вниманието ни върху негативното, можем веднага да направим нещо, което да държи ума на разстояние от него.

Жест с ръка възпиращ нахлуване в личното пространство е доста силен ключ.

Използвайте и визуализационни техники. Вие сте обграден от златна светлина и стоите в центъра на кълбо от огледала.

Това показва самоуважение и загриженост за собственото благосъстояние, като казва ясно на негативната личност, че не е добре дошла около нас.

НП/2022