26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

България

Изненада! Какви ползи носи костилка от…

Авокадото крие много полезни свойства – особено в костилката му. Докато мнозина изхвърлят тази част от плода, научете защо е полезно да я запазите.

Антиоксидантни свойства

Костилката на авокадото съдържа вещества, които могат да действат като мощен антиоксидант. Тези антиоксиданти са от съществено значение за здравето на сърцето, като намаляват нивата на холестерол и подпомагат общата кардиоваскуларна функция. 

Противовъзпалителни свойства

Костилката на авокадото съдържа том, който е известен със своите противовъзпалителни свойства. Това е отлична новина за тези, които страдат от възпалителни състояния, като например подуване или проблеми със стомашно-чревния тракт.

Предотвратява диария

Ако ви е познат проблемът с диарията, можете да намерите решение в костилката от авокадо. Веществата в нея могат да помогнат за предотвратяването или облекчаването на диарията, като поддържат баланса в стомашно-чревния тракт.

Лекува язва

Костилката на авокадото разполага с отлични противоязвени свойства, които помагат в предотвратяването на язви. Този естествен метод за подобряване на стомашното здраве може да бъде ценен за тези, които търсят ефективни и природни решения.

Поддържа младостта

Полифенолите в авокадото се борят със свободните радикали, които причиняват стареене. Така плода помага не само за по-млада и здрава кожа, но и за предотвратяване на болести като Алцхаймер.

Отслабване

Семената от авокадо могат да бъдат ваш съюзник в борбата с излишните килограми. Способността им да засищат организма за по-дълго време може да помогне в потискането на апетита и предотвратяването на преяждането.

Не изхвърляйте костилките от авокадо след като изядете плода. Те съдържат ценни съединения, които могат да подобрят вашето здраве и благополучие. От антиоксидантните и противовъзпалителни свойства до подкрепата за отслабване, тези костилки са истинско съкровище от ползи, пише Actualno.com.