Съзнание

Накратко казано. От света през последните часове

Северна Корея има до пет хиляди тона химически оръжия, заявиха в петък експерти от Сеул, Южна Корея, предава AFP, читирана от агенция Фокус. Те добавят, че в резервите на Пхенян присъства и токсинът, използван за покушението срещу полубрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Следи от VX -класифициран от ООН като оръжие за масово унищожение – бяха открити по лицето и очите на тялото на Ким Чен Нам.

Женева Властите в Москва определят като абсурдно искането на сирийската опозиция президентът на Сирия Башар ал-Асад незабавно да подаде оставка, заяви руският посланик на преговорите в Женева Алексей Бородавкин, предава електронното издание Al-Masdar News.

Вашингтон Американският президент Доналд Тръмп в петък ще участва в годишен консервативен форум, стремейки се да постави своя персонален почерк здраво върху политическо движение, дори когато някои активисти имат опасения, че неговите политики в сферите на имиграцията и търговията са стигнали твърде далеч, предават световните агенции.Турция не отбелязва достатъчен напредък, за да получи отмяна на визите за турски граждани при пътувания в ЕС, заяви пред Ройтерс отговорен представител на ЕС. Източникът се позовал на доклад на Европейската комисия, съобщи снощи БТА.

Гърция е сред атрактивните дестинации за почивка, като търсенето в момента е стигнало до апогея си. За него говори All Tours, а DER Touristik твърди, че резервациите за Гърция са скочили двойно в сравнение с миналата година, съобщава Дойче вече, чийто оценки цитират гръцкото издание Нюз.ин

България. Започва предизборната кампания за парламентарни избори. Тя ще приключи два дни прези изборите на 26 март.

На тази дата рокпевецът Джими Хендрикс изнася последния си концерт в Англия през 1969 година.

НП