Съзнание

В Македония създадоха движение „Антисорос“

В Република Македония група журналисти и интелектуалци създадоха гражданско движение „Стоп операция Сорос“. Членовете и инициаторите на движението си поставят за цел в близко време в страната да започне процес на „десоросизация на Република Македония“.

„През изминалите години и по-специално през последните две години народът беше свидетел на грубо унищожаване на държавните институции и отнемането на суверенитета от ръцете на гражданите на Република Македония“, каза един от основателите на движението журналистът Никола Сърбов. Според него фондацията „Отворено общество“ пряко е участвала и подкрепяла една политическа партия, което противоречи с принципите на гражданското общество.

„Сорос участва във всички насилствени действия в Македония, финансира тези процеси и кадри и монополизира гражданския сектор. В гражданския сектор плурализмът бе напълно унищожен и бе въведено тоталитарното поведение“, подчерта Сърбов.

Според журналистите“Целта на „Отворено общество“ е да бъдат унищожени националните държави и да се създадат държави, които да бъдат командвани от вън.

БГНЕС