Съзнание

В Германия тече мащабна акция срещу поддръжници на „Ислямска държава“

Германската полиция извърши обиски в десет провинции срещу заподозрени поддръжници на терористичната организация „Ислямска държава“, съобщи БНР. Претърсени са офиси и жилища на поддръжници на салафитската групировка „Истинската религия“. Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер обяви, че тази групировка ще бъде забранена.

„Истинска религия“ е организацията, която финансира безплатното разпространение на Корана по улиците на германските градове. Обиските, които са стартирали едновременно в страната в 6,30 сутринта, са извършени в провинции в Западна Германия и в Берлин.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

Били са обискирани над 200 апартамента и офиси, собственост на лидери и поддръжници на салафитската групировка. Според раразузнаването, организацията възхвалява джихада и извършва терористични нападения.

По данни на силите за сигурност близо 140 членове на „Истинска религия“ са пътували за Сирия и Ирак от Германия, за да станат бойци на групировката „Ислямска държава“, съобщава още БНР.

След операцията германският вътрешен министър Томас де Мезиер нареди да бъде забранена дейността в страната на салафитската организация „Истинска религия“.

---

„Германия е способна да защити демокрацията. В нашето общество няма място за радикални, готови за насилие ислямисти“, заяви Томас де Мезиер на пресконференция в Берлин. Той отбеляза още, че салафитската група използва популяризирането на исляма като претекст за разпространяването на „послания на омраза и конспиративни теории“.

БНР