Новини

Родината на човека е Алфа Центавър. „Посадени“ ли сме на Земята?

Хипотезите на американеца Елис Силвър са на път да преобърнат изцяло теорията на Чарлз Дарвин за произхода на човека. Според Силвър човешкият вид не е от Земята, а е „посаден“ тук. В своята нова книга ученият насочва вниманието към факта, че човекът е неспособен да оцелява в биосферата. Според него хората страдат, защото са се зародили и развивали в условия с доста по-ниска гравитация, отколкото земната. На Луната например трябват много по-малко усилия, за да се извърши дадено физическо движение.

„Кожата ни също не е пригодена за дълго излагане на слънце. Това подсказва, че родното място на човечеството е малко по-отдалечено от Слънцето, отколкото е Земята. В същото време никой друг вид на нашата планета няма този проблем“, обяснява Силвър.

Хипотезата на Елис Силвър твърди, че родината на човека е Алфа Центавър, на около 4,37 светлинни години от Земята. Днешните индивиди носим ДНК на първите заселници, пратени на нашата планета. Така се оказва, че съвременното човечество, както и неговите древни разклонения като неандерталци и изправени човеци, са получени от кръстоската с извънземни раси.

Продуктът е „доставен“ на Земята преди 200 хиляди години и оставен да оцелява. Силвър цитира и научни изследвания, които доказват, че биологичния часовник на човека е денонощие от 25 часа.

„Това предполага (поне за мен), че човечеството може да са е развило на друга планета и ние може да сме донесени тук от високо развити видове“, казва Силвър. „Ами ако ние сме мигрирали тук от Марс? И това, вярвате или не, не е толкова пресилено, колкото изглежда“.

---

Учените наскоро откриха, че Марс е имал силно магнитно поле, преди да се превърне в пустош. Марс е единствената планета в Слънчевата система, в която има денонощие от 25 часа, тя има по-слаба гравитация и е установено, че на планетата е имало големи количества вода в миналото.