26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Съзнание

Google пусна приложение за разходка в музеи

Технологичният гигант Google пусна приложение Arts & Culture, което работи на смартфони със системите Android и iOS. Услугата осигурява достъп до повече от хиляда музеи и галерии по целия свят. Част от приложението е и онлайн изложба, посветена на света на живата природа и човешката еволюция. Потребителите могат да разгледат 50 музея в света, да посетят 150 интерактивни експозиции с 300 хил. снимки и видео.

С помощта на приложението потребителят може да се сдобие с информация за отделния обект. Услугата съдържа данни като работно време, текущи изложби и местоположение на музея. В някои галерии присъства функцията „Изкуствовед“, която дава допълнителна информация за творбата, която се разглежда, насочвайки камерата на смартфона към нея.

Зрителите ще могат да посетят Карнеги хол, Берлинската филхармония, Парижката опера, Градския театър в Сау Паоло и много други. Авторите поясняват, че са използвали технологии за виртуална реалност, за да оживят част от експонатите като гигантския жираф в Музея по естествена история в Берлин.

Панорамните видеа са достъпни и в YouTube. Всички интерактивни изложби и онлайн обиколки са на английски език.

Източник: Independent