Съзнание

Google пусна приложение за разходка в музеи

Технологичният гигант Google пусна приложение Arts & Culture, което работи на смартфони със системите Android и iOS. Услугата осигурява достъп до повече от хиляда музеи и галерии по целия свят. Част от приложението е и онлайн изложба, посветена на света на живата природа и човешката еволюция. Потребителите могат да разгледат 50 музея в света, да посетят 150 интерактивни експозиции с 300 хил. снимки и видео.

С помощта на приложението потребителят може да се сдобие с информация за отделния обект. Услугата съдържа данни като работно време, текущи изложби и местоположение на музея. В някои галерии присъства функцията „Изкуствовед“, която дава допълнителна информация за творбата, която се разглежда, насочвайки камерата на смартфона към нея.

София Съмър фест

24 юли 2024 от 20:30 ч.

ПРОБУЖДАНЕТО

Един филм на Стойчо Керев

Купете билети

Зрителите ще могат да посетят Карнеги хол, Берлинската филхармония, Парижката опера, Градския театър в Сау Паоло и много други. Авторите поясняват, че са използвали технологии за виртуална реалност, за да оживят част от експонатите като гигантския жираф в Музея по естествена история в Берлин.

Панорамните видеа са достъпни и в YouTube. Всички интерактивни изложби и онлайн обиколки са на английски език.

Източник: Independent