26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Хипотези

Добро утро, жители на Марс. Ние ли сме извънземните на планетата?

Марс е привличал умовете на учените хилядолетия. Пълководци са принасяли кървави жертви пред Бога на войната, философите от древността са констатирали не едно умопомрачение, причинено от Червената планета, легендарните пирамиди са построени от марсианска цивилизация. Впечатляващи съзнанието хипотези горят очите на любознателните. Железопътна линия, вода и гигантска акула. Какво още са открили учените на повърхността на Марс и кой би могъл да е населявал планетата? Как е изглеждал апокалипсиса на Марс? Дали е причинен от междузведна война или галактически катаклизъм? Има образувания, които категорично приличат на разтопено стъкло. Те могат да се появят единствено при определена температура. Освен това е забелязан и огромен кратер, който може да се образува след ядрен взрив също като на Земята.

Днес гласовете, че ние сме марсиански наследници, а не еволюирали микроорганизми печелят хиляди авторитетни привърженици. Снимка направена от марсохода “Кюриосити” взриви научните среди. Виртуалните изследователи забелязаха обект приличащ на акула. Ако се вгледаме в него можем да отличим перки и туловище, наподобяващо морски обитател.

---

Разбира се сериозните учени се отнесоха скептично към странния улов. „На снимката виждаме обикновен камък“, коментираха експертите на НАСА. Идентичността на фотоса не се оспорва, защото е свързана с друго откритие. Вода категорично има на червената планета. Океани някога са съществували на Марс и то подобни на земните. От своя страна фактологията събрана до днес води към извода: Марс някога е бил обитаем и нещо повече, живот на Червената планета съществува и сега. Тези и други неочаквани открития предизвикаха научни работници от САЩ и Русия да изстрелят през март тази година сондата “ЕкзоМарс 2016”. Скоро апаратът ще достигне крайната си цел в търсене на живот.

Джордж Ваго от екипа на “ЕкзоМарс” разкри част от намеренията на учените: “Ние смятаме да проведем опити на дълбочина, не 10 или 20 сантиметра, а два метра. Там може да са се съхранили множество химически съединения.”

Но малко след старта на мисията астрономи забелязват странни светлини, които буквално обкръжават космическия апарат. Така в бразилската обсерватория Pico dos Dias, откъдето следят за движението на “ЕкзоМарс”, отчитат приближаването на цели шест неидентифицирани обекта, които едва не погубват летателното тяло.

Подобно нещо се е случвало с “Фобос грунд” през 2011 година. Мисията е сполетяна от извънредна ситуация малко след излитането на ракетата. След минути апаратът изгаря в атмосферата на Земята. Учените изследват параметрите на полета и не намират грешка нито в изчисленията, нито във функционирането на бордните системи.

---

Може би просто някаква външна сила е повлияла на събитията и мисията е провалена. Вадим Бурлак, доктор по философия и изследовател на аномални явления коментира: ”Да допуснем, че високо развити същества провеждат опити в Слънчевата система и забележат, че някаква недоразвита цивилизация се намесва в работата им, това определено няма да бъде допуснато. Разбираемо е да последват действия прекратяващи нашата програма”.

На Марс съществува не толкова примитивен живот колкото си мислим, а високо интелигентна колония. Тя от своя страна не желае неканени гости от Земята, коментират по-смели изследователи.

---

Отговорът на фундаменталния въпрос как се е зародил животът на нашата планета търси своето обяснение и в наше време. Не сме ли ние извънземните дошли на Земята след ужасяващ катаклизъм на Марс?

Тази хипотеза бе оповестена от френски учени неотдавна след удивителен експеримент продължил повече от година. Участниците живеят в специално оборудвано помещение под земята без часовници, интернет и информация от външния свят. Резултатите предизвикват серия от сензационни публикации. Дeнонощният биологичен часовник на човек не е 24 часа, а 25 часа. Всички факти свидетелстват за час повече в полза на хипотезата на групата изследователи. Такова откритие не би означавало нищо, ако учените не знаеха следния факт: Денонощието на Марс е точно 25 часа. Хората не са приспособени да живеят на тази планета.

И така не сме ли заселили Земята самите ние – марсианците?

В полза на твърдението говорят няколко неоспорими истини. Ние трудно понасяме гравитацията. По-голямата част от човечеството страда от болки в ставите, гръбначния стълб, ходилата, костната система и опорно двигателния апарат са силно уязвими. Очевидно нашите предци са обитавали планета с други нива на гравитация.

---

За човека са вредни ултравиолетовите лъчи, когато прекарваме повече време на слънце получаваме болезнени изгаряния и това в най-леките случаи. В най-лошите, прекомерните слънчеви бани водят до ракови заболявания.

Безтегловността се отразява по-благоприятно на човек, отколкото връщането към земните стандарти. Излиза, че най-неприспособените за живот на Земята са самите хора.

Противниците оборват авторите на теорията с учението на Дарвин. Но контратезата, че човекът е единственото разумно същество на планетата връща марсианските хроникьори в съревнованието за произхода на хомосапиенс.

---

Накрая една малка, но изключително съществена подробност. Марс има два спътника. Демос и Фобос. За Фобос е характерно синхронното въртене — той винаги е обърнат с една и съща страна към Марс.

Здравейте, добро утро, Марсианци!

p.s. Wikipedia: Марс е земеподобна планета с рядка атмосфера и повърхност, едновременно напомняща за ударните кратери на Луната и за вулканите, пустините, долините и полярните шапки на Земята. На Марс се намира най-високият връх в Слънчевата система – Олимп. В допълнение към географските му особености е и периодът на завъртане и сезонните цикли, които са много подобни на Земните.

След първото прелитане край планетата, направено от Маринър 4 през 1965 г., се предполага, че на повърхността на Марс има вода, а през септември 2015 НАСА обявява, че разполага с доказателства за това. От всички земеподобни планети, Марс е най-вероятното място, където може да се открие вода или дори живот.