Новини

Германия разтърсена от скандал с афганистански мигрант, убил и изнасилил студентка

В Германия популистката десница и полицейски синдикат разкритикуваха „масовата и безконтролна“ имиграция след арестуването на афганистанския имигрант, заподозрян в изнасилването и убийството на студентка.

Задържаният 17-годишен афганистанец е заподозрян в изнасилването и убийството на 19-годишна студентка по медицина, чието тяло бе намерено на 16 октомври на брега на реката в град Фрайбург. Младежът е пристигнал в Германия непридружен през 2015 г. е и поет от приемно семейство. Негова ДНК е намерена на местопрестъплението и той се появява в кадри от наблюдателни камери, според полицията и прокуратурата.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

---

„Потресени сме от това деяние и в същото време виждаме, че предупрежденията ни за безконтролното пристигане на стотици хиляди млади мъже от ислямско-патриархални култури се окачествяват като популистки“, коментира Йорг Мойтен, един от лидерите на набиращата сила партия „Алтернатива за Германия“.

Лидерът на полицейския синдикат Райнер Венд заяви за в. „Билд“: „Тази жертва и много други можеха да се избегнат, ако страната ни бе подготвена за опасностите, които съпътстват масовата имиграция“.

Вицеканцлерът социалдемократ Зигмар Габриел припомни, че „такива противни убийства е имало много преди първият бежанец от Афганистан или Сирия да пристигне в Германия“ и предупреди, че правителството няма да допусне „никакви призиви към расова омраза“.

„Подобни ужаси за жалост се извършват както от местните хора, така и от чужденците. Това за жалост не е ново явление“, заяви Юлия Кльокнер, от Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел.

Източник: БТА