26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Съзнание

Немски разузнавач е задържан за връзки с ислямисти

50-годишен германски разузнавач бе арестуван в Дюселдорф поради разкриване на държавни тайни пред ислямистки сайт. Германската агенция за вътрешно разузнаване BfV още преди четири седмици е разкрила, че нейният служител се опитва да се добере до „чувствителни“ информации, използвайки фалшив профил и име в коментарите си пред „екстремистки ислямистки сайт“.

От вътрешното разузнаване не са отговорили веднага на мейла на задържания, защото не е имало пряка опасност за служителите на агенцията. Те отказват да съобщят самоличността и позицията, която е заемал арестуваният в агенцията.

„Срещу него е повдигнато обвинение за проислямистки коментари в интернет чрез използване на фалшиво име и профил и разкриването на данни от агенцията. Докато бе на работа при нас не е забелязано съмнително поведение от негова страна“, се казва в съобщението на BfV.

Според агенцията на територията на Германия действат около 40 000 ислямисти, включително и 9200 крайни ислямисти, по-известни като салафисти.

Директорът на BfV призна преди месец, че Германия е мишена на ислямските терористи и ще има още нападения, ако властите не вземат мерки срещу тях. Какви ще бъдат мерките предстои да разберем.
Бгнес