26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Новини

Предстои да излезе нова версия на филма „Матрицата“

Холивудската киностудия „Уорнър брос“ е на ранен етап от разработката на обновената версия на филма „Матрицата“. Форматът на бъдещия проект още не е ясен. Преговори за написването на сценария се водят със Зак Пен, известен с работата си над лентите „Отмъстителите“ и „Х-мен: Последният сблъсък“.

В качеството на претендент за главната роля се споменава кандидатурата на актьора Майкъл Бакари Джордан.

Сестрите Уашовски, които създадоха оригиналния проект на „Матрицата“, до настоящия момент не са привлечени към римейка и форматът на потенциалното им участие в новата версия не е определен.

Идеята за продължаването на поредицата принадлежи на Джоел Силвър, който беше продуцент на оригиналната трилогия. Той продаде авторските си права на студията през 2012 г. за 30 млн. долара. „Уорнър брос“ с предпазливост се отнасят към евентуалното му участие в проекта, като имат предвид сложните отношения между него и тандема Уашовски.

Първата част на „Матрицата“ излезе на екран през 1999 г., а след четири години, през 2003-а, се появиха още два филма „Матрицата: Презареждане“ и „Матрицата: Революции“. Главната роля в култовата трилогия изпълни Киану Рийвс.

НП/ БТА