Новини

Първи случай на нападение на робот над човек

Първият случай на нападение на робот над човек беше регистриран в китайския град Шънджън в провинция Гуандун по време на изложба на високи технологии. Интернет потребителите нарекоха случката „прелюдия на въстанието на машините“. На изложението компании представиха различни стоки и услуги в сферата на високите технологии. Собствениците на един от павилионите представиха на публиката малък робот, който много приличаше на героя от „Междузвездни войни“ R2-D2.

Основното предназначение на „дроида“ е да обучава децата и да забавлява посетителите. Но по неизвестни засега причини останалият без надзор робот започнал да руши павилиона, а когато човек от екипа се намесил, той прегазил крака му и го притиснал. Масата на робота била достатъчна, за да нарани сътрудника. Пострадалият бил изнесен на носилка и откаран с линейка, защото не можел да се придвижва самостоятелно.

София Съмър фест

24 юли 2024 от 20:30 ч.

ПРОБУЖДАНЕТО

Един филм на Стойчо Керев

Купете билети

Конструкторите на новия „Терминатор“ не могли да обяснят странното поведение на своето творение. Според тях роботът бил предназначен да си играе с деца от 4 до 12-годишна възраст и не трябвало да проявява агресивност.

Източник: БТА