Новини

Facebook разработва технология за четене на мисли

Създаденото миналата година подразделение на американската компания Facebook „Building 8“ разработва нова технология за четене на мисли. Работата на „Building 8“ е фокусирана върху „създаване на „нови технологически продукти за напредък в рамките на мисията за свързване на света“.

Екипът на “ Building 8″ търси „инженер по интерфейса между мозък и компютър“ с научна степен доктор по невробиология, както и „инженер по визуализиране на мозъка“ за работа по проект в областта на „неинвазивната технология на невровизуализацията“.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

От компанията отказват да коментират информацията за предлаганите работни места. През 2015 г. обаче създателят на Facebook Марк Зукърбърг каза, че „някой ден ще можем да си предаваме мисли един на друг директно с помощта на технологиите“.

Миналата година Facebook откри производствената лаборатория „Зона 404“, оборудвана с машини и съоръжения за производство на прототипи за технически иновации.

Мениджърът в компанията Линдзи Амос каза, че в задълженията на лабораторията влиза по-бързата изработка на прототипи на устройства за компанията, в това число и за подразделението „Building 8“.

Източник: БТА