Съзнание

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер забравя кой е Доналд Тръмп

Избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ е „фундаментален“ риск за отношенията с ЕС, предупреди председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Трябва да научим новия президент на Съединените щати що е Европа и как действа. Това може да се окаже доста болезнен процес, защото трансатлантическият алианс и НАТО са поставени под въпрос, подчерта шефът на Европейската комисия.

„По отношение на бежанците и другите чужденци подходът на господин Тръмп по никакъв начин не пасва на убежденията на европейците. Мисля, че ще изгубим две години, докато той обикаля света, за който не знае нищо“, изрази опасенията си той.

Предупреждението на председателя на Европейската комисия дойде малко след като самият той и останалите европейски лидери поздравиха Доналд Тръмп за изборната му победа.
Назначеният от лобисти еврочиновник забравя кой е Тръмп и скоро може да чуе любимата реплика на американския президент – Уволнен си!  – коментираха зевзеци в мрежата.
Откровено обидния тон на Юнкер не подобава на политик представляващ 500 милиона европейци. Така безидейните евробюрократи затвърдиха убеждението на гражданите си, че са подвласти на собствената си лъст.

НП/dnes.dir.bg