Съзнание

Енергийни вампири на работното място. Как да ги откриваме?

Когато началникът е вампир

на тази почва около него се появяват подмазвачи и угодници. Това са слаби хора, които по този начин се защитават от енергийни трусове. Но на началникът-вампир като въздух са му нужни безделници, той ще ги държи постоянно около себе си.

Такива, които може ежедневно и безнаказано да обижда или както вече свикнахме да казваме – „енергийно да тресе”.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

Да се борите с началник-вампир е безсмислено. От това той още повече би се зареждал с енергията ви.

Вие за него сте жертвено агне

той се радва да ви вижда всеки ден. Той търси срещи с вас, вие за него сте безценна находка. Той не може да живее без вас, вие сте личния му донор.

Направете си експеримент. Не реагирайте на грубостта на началника, усмихнете му се, кажете нещо за времето и ще видите чудо.

Той изведнъж ще почервенее, порозовее, ще започне да трепери и ще се хване за сърцето. Вие не сте му дали от своята енергия и пред вас се разкриват симптомите на вампиризма:  вик – от безсилие, грубост – от невъзпитание, ярост – от злоба. По този начин всичко тайно става явно.

Работата е енергийното поле на нашата дейност, и в него ние прекарваме по-голямата част от своя живот. За много хора това е по-нещастната част от живота им.

И нека за вас бъде сигнал, когато някой казва, че не обича работата си. Това е сигнал, че до вас има вампир.

Всъщност и без това е видно

кой как се отнася към работата си. И нека не се обижда, че началникът му се кара, а в колектива няма авторитет.

Това е обща черта на вампирите – никой не ги обича и те нямат добра репутация на  работното си място.

А нима в любимата ви работа, няма човек, когото вие не обичате и който ви дразни? Само поради това, че вие постоянно мислите и говорите за този човек, вашата енергия прелива към него и на вас ви се налага периодично да се зареждате от някой друг.

Този, който на работното си място повече от всички осъжда другите – това е потенциален вампир. Нормалният, здрав човек на всички прощава и дори не забелязва онзи, от който лъха духовна смрад.

Още по-често като вампири в работата

се проявяват хората със „свободни длъжности”: това са партийни лидери, завеждащи различни отдели и  т.н.

Тук веднага се забелязва вампира – той с всеки свой жест и дума подчертава значимостта на собствената си персона. Пред някои те мрънкат и клюкарстват, а с други са в явен конфликт.

Вампирите ако не с добро, то с лошо, все едно ще ви окрадат. Често те се преструват на глухи и на нас ни се налага постоянно да викаме, а това дразни, тъй като ние забелязваме, че те чуват и тихо казаните думи, ако са по техен адрес.

Има голяма група лунни вампири, които се преструват на неразбиращи. Налага се да им се обясняват елементарни неща и то по толкова пъти, колкото е нужно, за да се ядосаме.

А те в този момент получават своята порция отпадъчна енергия. Ето ви съвет от мъдреца Рьорих  „Не стой под гнило дърво, не общувай с човек с угаснал разум”.