26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Хипотези

Илън Мъск: Изкуственият интелект ще ни предпази от катастрофално бъдеще

Милиардерът от Силициевата долина Илън Мъск твърди, че е изкуственият интелект трябва да увеличава човешките способности, а не да се конкурира с тях. Само така според него ще се избегне фаталното бъдеще на планетата.

Мъск не спира опитите си да намери начини да изчисли и намали потенциалните рискове, свързани с изкуствения интелект. Той дори написа принципи на изкуствения интелект в научноизследователска дейност, създадена от група учени по време на конференция в Института за бъдещето на живота.

Мъск заяви, че способността на изкуствения интелект да увеличава човешките способности е от „решаващо значение за бъдещето на човечеството.“ Наскоро иноваторът сподели и в социалните мрежи за устройство, наречено невронна мрежа. Но какво представлява невронната мрежа?

Детайлите са загадка, но Mъск говори за това още през 2016 г. Според неговите думи, това е начин на мозъка да се свърже с компютърна невронна мрежа, която да симулира частите на мозъка, които управляват зрението, движението на тялото и говора. Целта на устройството е изкуствено повишаване на човешките възможности.

Mъск твърди, че невронната мрежа ще бъде нещо, което има „вид интерфейс с нашите неврони“ и ще се интегрира в тялото по-добре.

НП/ CNBC