26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Новини

Доналд Тиутър „хакна“ Обама Поуст

Администрацията, която си отива от власт в Съединените щати е на път да сътвори невероятни небивалици. В последните няколко дни ставаме свидетели на политически интриги, граничещи с откровена глупост. От друга страна, избраният президент Доналд Тръмп „туитва“ (от Туитър) много умело медийно и демонстрира спокойно и уверено поведение. То тревожи не само неговите опоненти, а и ласкаещите администрацията на Обама и свързаните с тях лобита. Светът е изправен пред огромно предизвикателство. Опасността нараства с всеки ден и това започва да става очевидно.

От Коледа насам непредубедено наблюдение на американските медии ни показа ескалираща линия на поведение, граничеща с истерия. Разстрелите и убийствата по улиците и летищата са леко поотместени от основния новинарски поток за сметка на вероятно изфабрикувано събитие.

Армия от елитни комуникатори разпространява не само в Америка твърдения, оскърбяващи цялата система, определяна като най-великата държава в света. Никога не съм си представял, че неизбирането на този кандидат на демократите за президент ще предизвика опустушително цунами и дори Армагедон. Всичко това извади на показ за броени дни задкулисието заедно с кукловодите. Може би сме на път да видим и още по-крайни сюжети от предлаганите до момента. Трите свръхсекретни агенции за сигурност в един глас посочиха Русия и конкретно Владимир Путин за хакер на годината. С това поставиха под въпрос огромните си бюджети в очите на незомбираните мислещите хора. АНС, ЦРУ и ФБР са олицетворение на сигурност. И когато трите кита на сигурността в Щатите пеят в един хор една и съща мелодия, човек си задава въпроси.

Преди дни германските тайни служби получиха, вероятно по пощата, същите ноти – „Русия е виновна за хакерска атака срещу Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.“ Прощавайте, но това вече е водевил. Берлин е на път да се превърне в Халифат, а някой е в ролята на щрауса с глава в пясъка. Страховито е да научаваме как официално в Германия има над 40 000 явни ислямисти, от които близо 548 са готови да извършат терористични нападения веднага (по данни на немската агенция за вътрешно разузнаване). Обидно е да влудяват целия свят заради една провалена кандидатура за президент, пък дори и на Америка. Какво му беше на Бърни Сандърс, например?

Такива пропагандни техники едва ли ще извадят от равновесие противниците или както там започнаха да наричат Руската федерация отново. Тя има своите сериозни казуси и вероятно ще продължи да ги има. Но е неприемливо Европа и велика страна като Съединените Щати да поставят на карта съдбата на цивилизацията. Как такива отговорни държави загърбиха националната идентичност, която ги е направила достойни стотици години, за сметка на измислени понятия като глобализъм и либерализъм? В света е натрупано огромно количество напрежение. Социално, икономическо, военно. Клокочещият световен Йелоустоун е на път да изригне всеки момент. И това не е зловещо предсказание, а видима реалност.

НП