Съзнание

Доналд Тръмп ще се вози на нова президентска лимузина

По традиция, за всеки нов президент на САЩ се изработва специална лимузина. Тази на Барак Обама беше произведена в 12 екземпляра, които изглеждаха напълно аналогично. Сега американската компания „Дженерал Мотърс“ започна изпитания на новия модел автомобил Кадилак, на който ще се вози новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп. Той е под кодово име „Бийст“ (Звяр), а боята му наподобява маскировъчна окраска. По думите на специалистите на компанията новият президентски автомобил е почти идентичен с настоящия модел, но има редица различия в детайлите.

Външно колата представлява голям седан, но редица скрити особености я правят да съответства по-скоро на среднотонажен товарен автомобил. Предните фарове могат да отразяват светлината вертикално.

„Фокс нюз“ припомня, че според президента Барак Обама конструкцията на неговия представителен Кадилак е направена на базата на танковата. Тези автомобили тежат повече от 9 тона, имат мощен двигател и защита срещу куршуми и снаряди. Специалисти твърдят, че такива коли издържат на пряко попадение от гранатомет и са снабдени с автономен запас от кислород в случай на химическа атака. Стойността на автомобила Кадилак Бийст е 1.6 млн. долара.

---

Всичко това би трябвало да бъде напълно достатъчно, за да може автомобилът да се нарече най-сигурния на планетата. Факт е обаче, че вече два пъти той се проваля. Първо се препъна в най-обикновен праг на портала на американското посолството в Ирландия, а след това отказа да запали при посещение на Обама в Израел.

ТАСС