Съзнание

Доналд Тръмп: Иран си играе с огъня

Иран си играе с огъня, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в Туитър и предупреди, че няма да бъде толкова добър с Иран като предшественика си. „Те не оценяват колко мил беше с тях президентът Обама. С мен няма да бъде така“, предупреди още Тръмп.

Според запознати източници, новият президент смята да наложи санкции на няколко ирански компании и организации, за да засили натиска върху Техеран, докато подготвя по-обща стратегия за противодействие на дестабилизиращото му поведение. Изпитанието на балистична ракета, извършено от Иран в събота, ускори решението на Тръмп за санкциите и те може да бъдат огласени още днес, твърдят източници.

„Иран не се трогва от заплахи, тъй като за сигурността си разчита на своя народ. Ние никога няма да започнем война, но можем да разчитаме единствено на собствени средства за защита“, заяви също в Туитър иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф.

В отговор на подписания от Тръмп указ, забраняващ да се издават визи на иранци, Иран днес отказа да издаде визи на американския отбор по борба, който трябваше да участва в Световната купа по борба в Техеран на 16 и 17 февруари.

Reuters