Тайни и загадки

Откриха тайна нацистка база в Арктика. За какво е служела на Хитлер?

Експедиция на екип от руски учени се натъкна на тайна нацистка база на име „Schatzgraber“ или „Ловец на съкровища“ в Арктика. Учените са открили повече от 500 предмета с историческа стойност в руините на някогашната нацистка база, построена, за да се търсят древни артефакти. Смята се, че секретната база е една от многото по целия свят, построени от нацистите в стремежа им за световно надмощие.

Откритието е направено през август миналата година на остров Александра, разположен на повече от 1000 км от Северния полюс. Смята се, че загадъчната база, наречена „Schatzgraber“ или „Ловец на съкровища“ е издигната през 1942 г. Досега експертите са успели да възстановят около 500 предмета. Сред тях са бензинови бидони и документи на хартиен носител. Те са в сравнително добро състояние, запазени от силния студ.

нацистка база

Смята се, че през 1944 г. целият екип, който е пребивавал там е бил евакуиран след като избухва заболяване в следствие на консумация на замърсено месо. Шест години по-късно, през 1950 година, секретната база се демонтира.

Една от най-мистериозните подробности около тайната база е въпросът защо нацистите решават да я нарекат станция „Ловец на съкровища.“ Дали те действително търсят древни съкровища? И ако е така, защо Арктика? Какво са очаквали да намерят нацистите в тази негостоприемна област?

https://www.youtube.com/watch?v=lnmKwmqekFI

Много изследователи твърдят, че нацистите са имали няколко бази не само в Арктика, но и на Антарктика. Известно е, че по време на Втората световна война, нацистите извършват редица странни експерименти с предполагаеми технологии, непознати за останалата част от света, в опита си да управляват планетата.

Твърди се, че „Станция 211“ на Антарктида е по подобие на „Schatzgraber“ или „Ловец на съкровища“ в Арктика. Някои хипотези предполагат, че през 1946 година адмирал Бърд, един от най-известните американски полярни изследователи,  започва търсене именно на  тайните нацистки бази.

Всички артефакти, открити в „Ловец на съкровища“ в Арктика са транспортирани в град Архангелск, в Русия за анализ от експерти, които ще се опитат да разгадаят мистерията и истинската цел на изоставената нацистка база в Арктика.

база арктика