България

Димитър Недков с открито писмо до медиите

Консултантът и лектор на Новото познание Димитър недков изпрати открито писмо до българските медии. Публикуваме го без редакторска намеса.

Лютви Местан…

София Съмър фест

24 юли 2024 от 20:30 ч.

ПРОБУЖДАНЕТО

Един филм на Стойчо Керев

Купете билети

Родоотстъпнико!

Махни се от земята ни българска.

Изчезни от пределите на Отечеството ни, в любов към което възпитаваме децата си.

Не събуждай духовете на възрожденците ни, които не биха се поколебали да ти го кажат същото, но според болезнените нрави на онова съдбовно за България време. Само мога да си представя какво би било сега в механата на Странджата ако оживее днес.

Върви си, докато е все още мир. Все ще се намери някой санджак из Анадола, дето да удовлетвори накърненият ти белирбейски ивинитет за това – що е власт. Но се пази и там. Защото нравите по онези земи повеляват много по-жестока съдба към предателите, които не са допринесли за алъш-вериша на Империята, че и проблеми с комшулука са и създали. Така разказва най-добрата учителка – историята.

Омитай се!.. Остави ни ние, българите, без разлика на религиозните си убеждения и политическите си пристрастия, сами да решаваме съдбата си.

Българите!!! Ти не си от нас! Твоята баклава има друг привкус. Отровен! Не е от тая, която споделяме със сънародниците си мюсюлмани.

Ти предаде първо тях. И си получи заслуженото, според вашите обичаи.

Ако ти е останала капка историческа памет в замъгления от болезнени амбиции мозък, би трябвало да си дадеш сметка, че нито днес България е от времето на злощастният цар Иван-Шишман, нито чуждоземните ти благодетели са наследниците на Сюлейман Великолепни.

Днес времето е разделно за други неща, от които ти явно не отбираш. Иначе би бил някой! Светът, макар и препълнен с “местановци” отдавна е вече друг.

Нямаш шанс. Никой режисьор, дори в Холивуд, не би поверил точно на теб, ролята на Караибрахим. Та ти си хленчещ страхливец!

Затова събирай си алтъните, гавазите, харема, евнусите и се омитай от земята ни. Ние с тоя, дето те подкара по тая крива пътека ще се разберем.

По мъжки… България е държава! Поне това все още е. С всичките й салтанати за да може да защити достойнството си. Край Босфора много добре знаят това и май вече ти гледат сеира. Разправят го хора, дето тия дни са пили боза по Капалъ чарши!

Това е! Малко, но от сърце. Българско!

Пристъпи клетва! Искаш ли да ти припомня, коя?

Димитър Недков

17 март 2017