Видео

Заблудата в социалните мрежи. Американци подведоха потребители, че са намерили тела на зомбита

Двама американци се пошегуваха зловещо с приятелите си в социалната мрежа Фейсбук. Мъжете обявиха, че при разходка са се натъкнали на тела на зомбита и дори публикуваха стряскащи снимки в социалната мрежа. Най-вероятно шегата ще им излезе солена, тъй като органите на реда са започнали разследване срещу тях.

Всичко започнало когато на профила на Дъстин Смит във Фейсбук се появили снимки на замръзнало езеро, а под ледовете зловещо надничат обезобразени части на тяло. В коментар под снимките Смит посочил, че се е натъкнал на страшната находка докато къмпингувал. Само за минути постът обиколил целия регион, а ужасени хора коментирали различни конспиративни теории. Разтревожените приятели на шегаджиите ги съветвали да се свържат с полицията.

На никого обаче не му минало през ума, че мъжете са в задния двор на къщата на единия от тях и просто решили да се позабавляват. През декември те направили възстановка на Рождество, но Мария, Йосиф, бебето Исус и влъхвите изобразили като зомбита. След Коледа решили да използват сценичния инвентар за стряскаща шега. Така хвърлили части от куклите в езерцето в задния двор на Джейсън Диксън и преминали към плана за действие.

---

Оставили приятелите си да вярват в измислената история за около два часа и след това им казали истината. 30 минути по-късно мъжете получили обаждане от Министерството на природните ресурси. Първоначално решили, че някой отвръща на удара и се шегува с тях и просто затворили телефона. По-късно разбрали, че срещу тях е започнато разследване и са застрашени от солени санкции заради зловещата шега.

Диксън и Смит смятат, че държавата няма основание да повдига обвинение срещу тях, тъй като не били пуснали фалшив сигнал до властите, а просто се пошегували с приятелите си без да наранят никого.

Източник: Дарик