Новини

Делфини в помощ на руснаците срещу украинците

Русия подсили отбраната на военноморските си бази в Крим с много силна армада. Един от първите ходове в началото на инвазията в Украйна през 2022 г. бе да разположи обучени делфини на входа на пристанището на Севастопол.

Подобни отделения с делфини се появиха в руска военноморска база в северозападен Крим и това не остана незабелязано от чуждите разузнавания.

Руският флот използва обучени делфини за защита на критични бази от водолази от специалните части, това твърди navalnews.com

Тези морски бозайници вече са разположени

на входа на пристанището на Севастопол в Крим, основна цел за Украйна. Нови доказателства сочат, че руският флот е разположил делфини в друга база в Северен Крим.

Разполагането вероятно е за защита срещу украинските специални части, които представляват реална заплаха в района.

През август в южната военноморска база в Новоозерно се появиха „кошари“ с делфини. Въпреки името си, базата е на 90 км (56 мили) северозападно от Севастопол, много по-близо до фронтовата линия.

„Кошарите“ бяха поставени през септември тази година. Това съответства на времето, когато украинските специални сили увеличават активността си в северното Черно море. Това включва изземване на газови платформи в морето и нападения срещу военни цели по крайбрежието.

Делфини във военноморски бой

Обучените делфини се считат за ефективни срещу военни водолази. Няма човек, колкото и да е атлетичен или добре обучен, който да ги надмине с плуването. И техният вграден сонар им дава още по-голямо предимство.

Делфините вероятно са разположени да защитават корабите там от водолази с мини. Или водолази, занимаващи се с разузнаване.

Когато открият нарушител, те могат да го маркират, за да го разследват техните човешки колеги или евентуално дори да нанесат смъртоносен удар.

Те също така може да патрулират по крайбрежието, където украинските специални части извършват нападения на крайбрежни съоръжения.

navalnews.com