България

Дали историята на цивилизацията не пълна с измислици?

От детството си ние възприемаме историята като носител на ценна информация за миналото.

Древен Египет, Вавилон, Рим, империята на Александър Македонски и Карл Велики, Средновековието и великите войни.

София Съмър фест

24 юли 2024 от 20:30 ч.

ПРОБУЖДАНЕТО

Един филм на Стойчо Керев

Купете билети

А дали историята е такава, каквато ни я рисуват?

Съществуват огромни съмнения в това, което ни се поднася за дати и събития. Да не говорим за хилядите фалшифицирани артефакти.

Стотици от тях са показвани в реномирани музеи като оригинали. Ако внимателно се вгледаме в нашето минало ще забележим много несъответствия и странности.

Например защо внимателните към историческите детайли средновековни художници рисуват библейските и антични персонажи като свои съвременници?

Как древните войни са убивали враговете си с бронзови мечове, нали в тези години бронза не е бил открит. И от къде има в Древен Египет оръжие от желязо?

Но стяскащото е,

че там има графити на самолети, подводници, танкове, електроцентрали и този факт се подминава умишлено и арогантно.

И защо са се съхранили толкова малко паметници от Средновековието и толкова много от античността?

Много е трудно, ако не разполагаш с безпогрешни инструменти и методология, да установиш точния ден. Но грешка от един ден дава грешка в хронологията, примерно от около 100 години. Ако хронологът сгреши 5 дни, в хронологията е 500-600 г.

На такива неточни изчисления

е била построена хронологията на Скалигер и заедно с нея общоприетата днес история. Тоест измишльотина или „фейк нюз“ както успешно беше наложен този термин.

За да се прикрият гигантски фалшификации на исторически факти от най-авторитетните институти не е необходимо много.

Например, все още има запазени много списъци на египетските фараони, които съдържат само имена, без да са означени и датирани действията им. Освен това, може имена да са не само на фараони, но и на висши сановници. На база тези имена египтолозите съставили безброй династии.

И са усреднили времето

на управление приблизително по 3 фараона на столетие. Египтолозите просто са се договорили помежду си, че всички имена са на фараони и са царували средно по 33 години.

Това е много интересен „научен“ подход. Общо взето, в това състояние хронологията се е съхранила до наши дни.

А най-древната цивилизация живяла в земите на египет е извънземна. След това всички фараони копират начина им на живот, но без особен успех и Египет изчезва.

Днес историците основно работят

по вече създадени таблици без да ги проверяват, без да знаят или разбират как тези числа са попаднали там. Те използват тези таблици просто, за да предадат научна тежест на днешните си фантазии.

Въпреки това независимо от факта, че повечето от съществуващи текстове свързани с историята на Египет и написани на гръцки не би трябвало да съществуват.

А историята на Индия,

там няма документи, които могат да се датират без съмнения. Има само легенди, народни предания и много малко количество документи.

За да се пресъздаде историята на древна Индия ние най-вече разчитаме на съобщения, на гръцки географи или арабски пътешественици, които често не могат да посочат къде точно е разположена Индия. По онова време я бъркали с Африка, дори с Италия.

Но това не попречило на „Хронологията на Скалигер“ да нарече историята на Индия, една от най-старите в света.

Светът, който обитаваме е пълен с измами,

фалшива история и подправяне на важни събития. Раждането и смъртта на Христос и Мария Магдалена, историята по нашите земи, историята и основаването на Римската империя.

Техните постижения са несравними дори с днешните инфраструктурни проекти. Католическата църква изиграва най-деструктивна роля в умишленото забраняване на напредничеви идеи, наука и технологии.

Истината за цивилизацията е добре да бъде познавана, изучавана и разказвана. Но днес това е най-голямата и строго пазена тайна на планетата. Защото е възможно да се окаже, че сме жертви на безпрецедентна подмяна на съзнанието.

НП