Новини

Защо прекъснаха достъпа до интернет на Джулиан Асандж?

Посолството на Еквадор в Лондон прекъсна интернет връзката на основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж. BBC съобщава, че мярката е наложена, след като в сайта бяха публикувани откраднати поверителни имейли на Демократическата партия на САЩ, злепоставящи предизборната кампания на Хилъри Клинтън. В началото на този месец Джулиан Асандж предупреди, че предстои изтичане на още документи.

WikiLeaks съобщава, че интернет връзката на Асандж, който живее в посолството на Еквадор в Лондон, е прекъсната по нареждане на еквадорското правителство.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

По-рано към говорителя на Белия дом беше отправен въпросът, дали е възможно всичко това да е част от усилията на САЩ да отмъстят на Русия заради предположенията, че тя стои зад хакерските атаки?

„Не съм в състояние да потвърдя дали това е вярно или не, защото не мога да потвърждавам или отричам каквито и да е класифицирани операции на Съединените американски щати“, заяви говорителят на Белия дом. И добавя, че президентът Барак Обама обмисля каква да бъде реакцията на хакерските атаки.

Телевизия NBC съобщи, че служители на американското разузнаване може би подготвят кибератаки срещу Русия в отговор на опитите на руски хакери да повлияят на предизборната кампания в САЩ. От правителството на САЩ обявиха, че е възможно зад скорошните пробиви в електронните пощи на американски политически организации да стоят представители на руското правителство на най-високо равнище.

Източник: BBC, БТА