26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Съзнание

ЦРУ предупреди Тръмп за трудности

Директорът на ЦРУ предупреждава новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, че прекратяването на иранското ядрено споразумение би било „бедствено“ и „голямо безумие“. В интервю с британската телевизия BBC Джон Бренън съветва новия президент да бъде предпазлив с руските обещания, обвинявайки Москва за повечето страдания в Сирия.

Припомняме, че Бренън се оттегля от поста си през януари, след четири години начело на ЦРУ. В първото интервю на директор на ЦРУ за британска медия, той посочва сферите, в които новата администрация трябва да действа с „предпазливост и дисциплина“. Това включва и използвания език относно тероризма, отношенията с Русия, иранското ядрено споразумение и начина, по който възможностите на ЦРУ ще бъдат използвани.

Наскоро източници от щаба на Доналд Тръмп съобщиха, че конгресменът Майк Помпео от Канзас ще бъде новият директор на ЦРУ. Начело на ЦРУ той ще промени изцяло начина на работа на разузнавателната агенция.

---

Помпео е един от най-яростните критици на ядреното споразумение с Иран, което САЩ и други западни страни сключиха миналата година. Може би именно заради това точно в този момент идва предупреждението от Джон Бренън.