Здраве

Човечеството може да се сблъска с най-смъртоностната болест

Ново разпределение

Човечеството може да се сблъска с „болестта Х“, която да надмине дори COVID-19 по брой жертви, съобщи Световният икономически форум (WEF) на своя уебсайт.

Заплахата от нова пандемия e била обсъдена на 17 януари по време на среща в Давос. Мнозина смятат, че подготовката за смъртоносната „Болест Х“ ще помогне за по-добрата борба с бъдещите пандемии.

Редица експерти обаче виждат политически мотив в случващото се

„Болестта X“ е абстрактно заболяване или неизвестен патоген, способен да причини епидемия или пандемия.

Още през 2018 г. Световната здравна организация (СЗО) включи мистериозната инфекция в списъка си с приоритетни заболявания.

Това беше направено, за да се ускорят изследванията на патоген, който може да предизвика нова пандемия.

Какво означава Х?

Според някои източници буквата X в името на болестта означава „неочаквано“. Такъв беше случаят с опасния щам на SARS-CoV-2, който предизвика пандемията от коронавирус през 2020 година.

Както много експерти смятаха тогава, именно COVID-19 се превърна в новата „болест Х“ за човечеството.

Сега обаче, в началото на 2024 г., СЗО заяви, че следващата инфекция може да бъде 20 пъти по-смъртоносна от COVID.

Защо сега?

Както отбелязат някои недолюбвани от елита медии, решението да се постави „болестта Х“ в дневния ред на форума в Давос предполага, че глобалистите вече имат готов вирус и ваксини за продажба.

Според тях нова пандемия може да доведе до създаването на „дигитален концентрационен лагер“ – разделяне на хората и въвеждане на дистанционно обучение в най-близко време.

изт.