Тайни и загадки

Четири вълнуващи срещи, за които знаем от първа ръка

В Деня на космонавтиката, си спомнихме за постиженията на хората, успели да обиколят нашата планета.

Но какво са видели в космоса? Само звезди или и нещо, което не подлежи на рационално обяснение? Разказваме интересни, но плашещи истории на космонавти.

Включително и една споделена

пред мен и свидетели от екипа на „Новото познание“, тук в България от космонавта, герой на СССР, Игор Волк.

„Пътувайки“ в околоземната орбита, астронавтите се сблъскват, както с неописуемата красота на небесния пейзаж, така и със странни неидентифицирани летящи обекти – НЛО.

Ще ви разкажем истории, които ще накарат дори скептиците да се съмняват, че сме сами в галактиката. С това се сблъскват космическите пътешественици по време на полети.

Един от космонавтите на СССР, Муса Манаров,

изпълнява задача на Международната космическа станция през 1991 г. По време на него той видя доста странен неидентифициран летящ обект. Белият обект е малък.

Но при по-внимателно разглеждане става ясно, че това не са просто космически отпадъци. Възможно е видяното от Манаров да е с извънземен произход. И най-вероятно е точно така.

Доста ужасен инцидент се случва с руския космонавт Владимир Коваленок

Той изпълнява мисия на орбитална станция с кодово име „Звезда“, когато поглежда през илюминатора и вижда плашещ обект. Обекта е много малък, буквално в човешки ръст.

Владимир взима камера и го заснема, и дълго се опитва да разбере какво е пред него. Докладва на земния контрол, но след известно време нещото избухна и се разпадна на две части.

Руският космонавт е много уплашен, защото почти веднага след това обектът пропада в пространството и изчезва.

Китайският астронавт Ян Лиуей чул ужасно почукване по кораба

Не само руските космонавти отиват в космоса. Експерти от други страни, по-специално Китай, също бродят в небето.

Вледеняващ кръвта инцидент се случва с тайконавта, Ян Лиуей. Той е на мисия с Shenzhou 5. Но полетът не минава без инциденти.

Ливей казва, че нещо силно чука на кораба му. Освен това във всички части на кораба се чува много силен звук.

Но китайският астронавт така и не успя да разбере откъде идва и в течение на час е подложен на стрес. Още тогава той вярва, че това е дело на НЛО.

Пропагандата и космонавтите

Друга история придоби популярност през миналия век. Западни издания разпространиха теорията на конспирацията, че съветският космонавт Юрий Гагарин не е първият изпратен в космоса.

Твърди се, че СССР е изпратил други в космоса преди своя официален полет на Гагарин. Но всичко това и историите за изгорелите при завръщането си космонавти ще продължава да битува в пространството…