Новини

Черепите от кристал. Дали са вместилище на древно знание?

Възможно ли е кристалните черепи по света да съдържат някакъв вид странна мистична сила?

Според древни легенди, кристалните черепи са вместилища на велико знание.

Общото във всичките легенди по света е това, че кристалните черепи са нещо особено специално и че те са много важни за човечеството.

Силата на черепите

Въпреки че има буквално стотици кристални черепи, намирани по целия свят според легендите има само 13, за които се вярва, че владеят загадъчна сила.

Черепите са съдържатели на голямо знание, велика мъдрост и информация от жизненоважно значение за оцеляването на човешката раса.

Според изследователите на кристални черепи 12-сет от 13-те автентични черепа вече са били открити и са в частни колекции. Но от къде идват тези автентични черепи?

В края на ХIХ век музеите в Лондон и Париж показват кристални черепи като оригинални мезоамерикански религиозни реликви.

Но днес водещи учени твърдят, че всеки анализ на черепите е непълен, защото кварцовия кристал не може да бъде въглеродо датиран.

Кварцът сам по себе си няма сигнатура, която може да бъде използвана за датиране. Дори да е на 1000 или 10 000 г. е почти невъзможно да се датира.

Древната технология

Въпреки това има и други, които посочват, че древните маи например са имали технологията на режещите дискове за изработката на тези древни черепи.

Те вярват, че познатите ни 12 древни кварцови черепи, всъщност имат древен произход и може би владеят голяма, вероятно дори небесна сила, която все още не е напълно разкрита.

Има предположения, че тези черепи може да идват от нечовешки източник. Доказателствата за това са оскъдни, но митологиите и легендите казват, че те са били познати и почитани в праисторическите времена.

Има твърдения,

че кристалните черепи са древни артефакти, оставени от извънземни, или пък, че са останки от изгубени цивилизации.

Според легендите тайната на черепите ще бъде разкрита, когато 13-те оригинала бъдат събрани и формират глобална мрежа.

Много изследователи вярват, че т. нар. „повторно събиране“ ще пробуди тайното знание на боговете. Знание, скрито за човечеството от хиляди години.

Според митове на индианците

хопи в Космоса има 12 населени планети и всеки от тези черепи съдържа информация за една от тези планети, включително и за Земята.

Възможно е някои от тези кристални черепи да са на много хиляди години.

Една от хипотезите е, че някои от тези черепи не са от нашата планета. Ако случаят е такъв, то те трябва да са били донесени тук от извънземни. Кристални черепи с извънземен произход? Дали тази теория е възможна?

Вероятно отговорът може да бъде намерен в проучването на най-стария кристален череп, намиран някога, направен от чист кварцов кристал. Този в Лубантун, Белиз, Централна Америка, на полуостров Юкатан.

Но какво още могат да сътворят черепите остава загадка.

НП/2020