Новини

Британското разузнаване отрече да е помагало в подслушване на Тръмп

Британската разузнавателна служба Център за правителствени комуникации (GCHQ) изненадващо отрече всички обвинения, според които агенцията е помогнала на бившия президент Барак Обама да подслушва Доналд Тръмп по време на предизборната кампания през 2016 г. GCHQ определи твърденията като „глупости“.

„Те са напълно абсурдни и трябва да бъдат игнорирани“, заяви говорител на Центъра, цитиран от британския в. „Гардиън“. Тази седмица анализаторът на американската телевизия „Фокс нюз“ Андрю Наполитано заяви в интервю, че според трима източници от разузнаването администрацията на Обама е използвала GCHQ, за да шпионира Тръмп, така че „да няма американски отпечатъци“.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

От своя страна говорителят на Белия дом Шон Спайсър цитира твърденията на Наполитано в подкрепа на обвиненията от самия президент Тръмп. Британското и американското разузнаване имат близко сътрудничество и заедно с Австралия, Нова Зеландия и Канада. Те са част от групата „Пет очи“, която работи съвместно по въпросите на разузнаването.

В началото на март Тръмп заяви в „Туитър“, че бившият президент Обама е наредил да бъде подслушван неговият дом в „Тръмп тауър“, наричайки предшественика си „лош човек“.

НП/ Бгнес