Новини

Британски учен: Защо ни лъжат за Марс и какво става там?

Британският геомикробиолог

Бари Дигрегорио, от Бъкингамския университет, направи любопитна изобличаваща декларация срещу американската национална космическа агенция.

Ученият твърди, че сътрудниците на НАСА наскоро са открили следи от живот на Марс с помощта на роувъра „Кюриосити“, но са предпочели или да ги изследват тайно от световната общественост или да не ги изучават изобщо.

Преди известно време Дигрегорио заяви, че странните „пръчици“, открити от известния марсоход на другопланетна скала, подозрително напомнят за следите от жизнената дейност на изкопаемите организми.

Подобни следи могат да бъдат намерени

на Земята − те се отнасят до периода Ордовик, започнал преди около 485 милиона години. Защо американците отказват да проверят тази теория, британцът не разбира.

Той съобщи пред журналисти на таблоида Metro: „НАСА отдавна избягва изучаването на живота на Червената планета. Това започна още през 1976 г., когато към Марс полетя апарата Викинг-1.

Защо нито едно устройство,

предназначено специално за търсене на биологичен живот не е било изпращано оттогава? Защото НАСА вече е открила там многоклетъчни организми.

Оттук възниква и друг въпрос: защо американските учени не искат да съобщят тази сензационна новина на човечеството?

Пресконференцията неотдавна дадена от НАСА за наличие на въгледордни форми на живот е просто прах в очите.

Става въпрос за пари

Агенцията получава милиарди долари финансиране, за да събират на Марс камъни и почва. Ако всички узнаят, че там има неща къде по-интересни, НАСА ще остане без работа.

Никой няма да позволи на учените да доставят тези бактерии на Земята.

А да изпратим на Марс специалисти

за изграждане там на лаборатория все още не можем, защото не сме постигнали необходимото техническо развитие.

Геомикробиологът предполага, че религиозният въпрос също има голямо значение.

Да докажем, че живот се развива и на други планети, а не само на нашата − значи да се отправи предизвикателство към  религиозните догми, а това може да посее в обществото паника и неразбиране.

НП/Metro