26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Съзнание

Австрия сама ще защитава границите си от мигранти

Канцлерът на Австрия Кристиян Керн обяви, че страната му е длъжна сама да изпълнява задълженията си и няма да позволи да бъде заплашвана от Турция по отношение на мигрантския поток. Той каза това при изпращането на новата група войници, които помагат при охраната на границата на страната.

„Влизането в страната не може да става чрез трафиканти на хора. Приносът на армията в това отношение е отличен. Много е важно да бъдем бдителни, защото т.нар. „Балкански маршрут“ не е напълно затворен. За всички е ясно, че причините за миграцията ще бъдат голямо предизвикателство през следващите години. Поради тази причина сами трябва да се подготвим“, подчерта още Керн.

Австрийският министър на отбраната Ханс Петер Доскоцил съобщи, че всеки ден по „Балканският маршрут“ минават по 250-300 души към Централна Европа. Австрийската армия е в състояние да защитава държавните си граници, но Европейският съюз, поради събитията в Турция, трябва да постигне споразумение за обща защита на външните граници. Той допълни, че вече няма да бъде възможно една държава сама да защитава границите си както това стана през изминалата година и обяви, че ще има среща на министрите на отбраната и на вътрешните работи от Централна Европа, на която ще бъде взето решение кои граници да бъдат защитавани.

Бгнес