Новини

Министър от Ирак: Древните са извършвали космически полети

Министърът на транспорта на Ирак, Казем Фиджан твърди, че древните цивилизации са извършвали космически полети преди 7000 години. Той заяви, че първият самолет е построен преди около 7000 години и изрази мнението си, че древната Шумерска цивилизация е разполагала с развита технология за космически пътувания. За да затвърди хипотезата си, той се позовава не само на шумерски текстове, но и на дългогодишните разработки и изследвания на руския учен Самуел Крамер.

Според официалната история, Юрий Гагарин е първият човек, докоснал се до космическото пространство. През 1961 година руският космонавт приема предизвикателството и осъществява 108 минутен полет в орбитата на Земята. Министърът на Ирак не поддържа всеобщо известното твърдение. Казем Фиджан твърди, че преди хиляди години цивилизацията на шумерите е създала първите летателни апарати на планетата ни, усвоили са космическите полети, дори и пътуванията между различните планети. Всички това е било напълно възможно преди повече от 7000 години.
В свое интервю пред журналисти в област Ди Кар, министър Казем Фиджан, поддържа тезата за технологичния напредък на шумерската цивилизация, развитието на космически полети и дори спомена за пътуването до Плутон преди около 5000 години.

Районът Ди Кар в Ирак е изключително интересен за археолозите. Това е мястото, където шумерската цивилизация построява градовете Ериду и Ур. Там се намира и частично възстановеният храм Зигурат, който през 1930 година е бил обект на множество изследвания.

---

Според иракски политици древните ни предшественици не само поставили началото на първите космически пътувания, но дори използвали аеродрумите като центрове за космически наблюдения. Казем Фиджан влиза в словесна битка със скептиците на тезата, насърчавайки ги да прочетат разработките на учени, които се занимават с изследването на Шумерите, особено тези на интелектуалеца Самуел Крамер. Ученът е роден в Русия, но е принуден да напусне пределите на империята и да се премести в САЩ, където следва във Филаделфия. Той изучава задълбочено шумерската цивилизация, митологията, историята, идеите и знанията на древните за слънчевата система.

Твърденията на Казем Фиджан будят недоумения у журналистите и допълнително подклаждат теориите за древните астронавти, според които извънземни същества са посещавали планетата ни в миналото. Те са изпълнявали ролята на богове, точно както в случая с Анунаки. Именно тяхното присъствие поставя корените на човешката раса, нейното развитие в различни области, включително и в тези на астрономията.