Новини

Артефакт на 250 000 години доказва съществуването на извънземна технология на земята

Откритието на този древен артефакт, който в основата си е съставен от алуминий се счита за убедително доказателство, че нашата планета е посещавана от извънземна цивилизация още преди 250 000 години. Лабораторните тестове потвърждават както възрастта на находката, така и нейният загадъчен състав.

Идеята, че в древността планетата ни е посещавана от извънземни същества винаги е приковавала интереса на милиони. Затова подобно разкритие може да разбие на пух и прах теориите, които сме приели за история на света и човечеството. Ами, ако наистина изпускаме нещо? Дали е възможно нашите предци да са разполагали със знания за изключително напреднала технология?

Артефактът, който доказва това е бил открит в Румъния и то още през 70-те години на миналия век, когато държавата е под комунистическо управление. Дълго време е пазен в тайна, за да стане достъпен за широката общественост едва днес.

Последните лабораторни тестове на предмета са направени в Лозана, Швейцария и те доказват, че металния фрагмент се състои от 90% алуминий, а останалите 10% от него са съставени от 11 различни метала.

Британският The Sun съобщава, че находката е с приблизителна възраст от 250 000 години. Но наистина ли това откритие е категорично доказателство, че Земята е била посещавана от древни извънземни астронавти преди стотици хиляди години?

Истината е, че алуминият няма как да бъде създаден от човешка ръка преди толкова много години, тъй като този метал е изолиран едва преди 200 години от датския физик Ханс Кристиан Оерстед. Металният мистериозен артефакт е открит през 1973 година от строителни работници на обект около брега на река Муреш, в близост до град Аюд. Работниците останали изненадани, когато на около 10 метра под повърхността се натъкнали на три предмета, които изглеждали доста необичайно. Археолозите, които били доведени на място идентифицирали две от находките, които се оказали вкаменелости. Третата находка, обаче оставила учените доста изненадани, тъй като се оказало, че проучват парче от много лек и непознат метал.

ancient-astronaut-technology

За да потвърдят тази теория находките били изпратени за анализ в Клуж, Румъния. Експертите установили, че вкаменелостите са принадлежали на изчезнал род бозайник, който е умрял преди между 10 000 и 80 000 години.

Учените от Клуж потвърдили също, че третата находката е изработена от свръх лек метал и най-вероятно е направен с някаква технология заради разнородните изпъкнали части върху него. Артефактът от Аюд е дълъг 20 см, с ширина 12,5 см и има дебелина от 7 см.

Според изследователите обектът, безспорно прилича на част, принадлежаща към една доста сложна механична система. Въпреки това, те все още не могат да конкретизират приложението и принадлежността на находката.

ancient-astronaut-technology-2

„Лабораторните тестове показват, че това е стар извънземен фрагмент, предвид субстанциите, които съдържа в себе си, няма как да е дело на земна технология“, твърди зам.-директорът на Асоциацията на румънските уфолози Георги Кохал.

Тази теория, обаче намира и свой противник, в лицето на местния историк Михай Витенбергер, който смята, че предметът е метален къс от германски самолет от Втората световна война. И по-конкретно според Витенбергер, предполагаемият извънземен артефакт е всъщност част от колесника на Месершмит ME 262.

Загадките около металния артефакт все още не са разрешени. В момента той е изложен в историческия музей в Клуж Напока с табелка, която гласи: „Произходът все още е неизвестен“.