Съзнание

Задържаха нападателя в Дюселдорф. Според властите е психично болен

Психично болен мъж, а не терорист е извършил нападението с брадва на гарата в Дюселдорф, при което бяха ранени 7 души, съобщиха германските власти. Трима от ранените остават в критично състояние. Нападателят е задържан и идентифициран. Той е 36-годишен мъж от бивша Югославия. Действал е сам и най-вероятно има психически проблеми.

Екипите, претърсващи района около гарата, са открили брадвата, с която са извършени нападенията. Инцидентът стана снощи малко преди 21 часа на железопътната гара в Дюселдорф. Във вагон на един от влаковете мъжът, въоръжен с брадва е нападал напосоки хората и е успял да рани седем души, трима от които сериозно.

След подаването на сигнала последва мащабна полицейска акция, в която се включиха и хеликоптери. Полицията евакуира хората от гарата, а движението на влаковете бе временно спряно. Правоохранителните органи съобщиха, че нападателят е на 36 години, живее в близкия град Вупертал, а родом е от бивша Югославия.

Самият извършител на атаката също е сериозно ранен, след като при опит да избяга от местопрестъплението е скочил от мост. Задържан е и е настанен в болница.

НП/ Дарик