Новини

Апокалиптичните черти на съвременния свят стават все по-видими

Докторът по биологични науки, един от водещите специалисти в областта на неврологията Татяна Черниговская сподели своите възгледи за развитието на съвременния свят в обширно интервю.

Експертът с горчивина отбелязва,

че приближават не леки дни в почти всичко, което се случва сега на планетата Земята.

Напредък, не е когато вместо на обичайните велосипеди се качваме на уж по-удобни електрически, а в магазините плащаме с пластмасови карти вместо с банкноти.

Отдавна не носим вода от извора дори в селата, а купуваме бутилирана незнайно как добита от магазина, казва ученият.

И това далеч не е истинско развитие на човечеството, а по-скоро неговото заместване.

В съвременния свят все по-трудно

се появяват изявени учени, да речем, като Платонов или Шопенхауер. Човечеството не се променя духовно към по-добро, а по-скоро обратното.

В света все повече се развиват нерви и психози. Появяват се нови психически (както и физически) заболявания, свързани именно с прогреса на цивилизацията.

Светът се втурва в „никъдето“

със страшна скорост. То става технически и в никакъв случай духовно, а ускорението се увеличава все повече и повече.

Вижте какви скокове имаме в развитието на технологиите, IT технологиите, генното инженерство и така нататък. Докато самият човек става все по-беззащитен и слаб.

Армията от психоаналитици

и психотерапевти се разраства по целия свят. Броят на клиниките, занимаващи се с психични разстройства нараства и това са тъжни, ако не и ужасни симптоми на уязвимостта на хората към съвременния прогрес.

Според учения ще бъде все по-трудно да устоим на това и в крайна сметка ще оцелеят само най-дебелокожите хора.

Тоест човечеството вече е започнало

да се превръща в аморфно. Това е апокалипсисът, който както казват духовните лидери, отдавна завладява планетата.

Апокалипсисът не е глобална ядрена катастрофа, както мнозина мислят. И дори не е световна епидемия от някакъв коронавирус.

Признаците на Армагедон

се проявяват именно в това, че човечеството се движи в грешната посока и все по-близо и по-близо до линията на пълния си крах.

Нещо повече, това тъжно ускорение само се увеличава, въпреки че като цяло много хора вече мислят за силата на интернет, космическите изследвания, генното инженерство и много други, без които за съжаление вече не можем.

Изходът е само един според проф.Татяна Черниговская, а именно коренна промяна на мисленето и поведенческите модели на хората.

НП/2023