Новини

Антарктида – домът на извънземната цивилизация на Земята

Гигантските пирамиди в Антарктида може би са най-старите на планетата ни. Възможно е под километър лед да са ключовете, с които човечеството да преоткрие древното си минало? Нацистите  са се интересували от Антарктида. Летящи чинии са излитали от водата и са изстрелвали някакъв лъч, буквално разсичащ кораби наполовина? Антарктида може да е запазила изгубени останки от извънземни цивилизации, които са съществували там преди много хиляди години? Тези и други въпроси за енигматичния континент чакат своите отговори.

Поради враждебния си климат, включващ средни дневни температури от -45 градуса по Целзий и вятър със скорост 320 километра в час, Антарктида остава до голяма степен непокътната от човечеството. Според исторически сведения модерният човек дори не е стъпвал на този континент до 1853 година, когато капитан Меркатор Купър е слязъл на бряг, познат сега като Овесеният бряг на земята Виктория.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

пирамиди антарктида

Днес между 1000 и 5000 души пребивават в изследователските станции, разпръснати из целия континент, преборвайки се с екстремните условия, с надеждата да научат повече за този мистериозен пейзаж. Забележителното при Антарктида е, че повече от 98% от нея са покрити от лед. И само частично има малки пространства, показващи се от него. Високи части на планини, хребети и върхове. Антарктида е най-малко проученият континент, дори Северния полюс, който е само от лед е бил повече изследван. Това е мистерия и това става точно тук на Земята. Това е може би последната голяма неизследвана част от планетата ни. Антарктида е един огромен замръзнал свят и знаем твърде малко за него. Ледът там е дебел до 5 километра на някои места. И онова, което е под леда е все още до голяма степен загадка за учените.

Повечето геолози вярват, че Антарктида е замръзнала напълно и е необитаема преди повече от 12 милиона години. Но през 2012, нови фотографии разкриха формации в пейзажа които поставиха под съмнение това схващане. Мистериозни пирамидални структури излизат на повърхността от топящия се лед. Наскоро имаше редица доклади, че са били открити пирамиди в Антарктида. Има различни фотографии показващи , че онова, което се появява, са перфектни четиристранни пирамиди много сходни по структура с тези от Гиза в Египет и вероятно на други места по света. Докато снимките бяха обяснени от болшинството учени като нищо повече от естествени наземни образувания. Анализатори на сателитни изображения, като Джозеф Уайт, не са напълно убедени.

През март 2013 той открива онова, което смята, че е доказателство за още една пирамида, намираща се тъкмо южно от отдалечената планинска верига Шакълтън. „Първоначално установих структурата, докато разглеждах Гугъл Ърт. Всъщност търсех някои твърде странни бели петна, съществуващи в Антарктида, когато попаднах на много голяма квадратна структура, която приличаше на вид постройка или вероятно дори пирамида, но със сигурност много голяма и много квадратна. Тя всъщност се съчетава перфектно с посоките от компаса, север, юг, изток и запад. И това ми подсказва, че става дума за една интелигентна структура, защото произволните структури, като планините, не са позиционирани според компаса“, казва Уайт.

антарктида

И от други случаи знаем, че структури, произлезли по неестествен начин, основно изглеждат симетрично. Неща като прави ъгли и равностранни триъгълници и форми, които нормално не биха се намерили в природата. Макар и да изглежда немислимо, тези пирамиди биха могли да съществуват в Антарктида. През последните години, археолозите откриха пирамиди навсякъде по света, които са били загубени за векове, припознати като естествени структури, или скрити в най-невероятни места. Такива са открити в равнините на северно Перу, зарити под пръст и чакъл в Индонезия,
а една е възможно да съществува в Лос Анджелис, Калифорния.

Навсякъде по света намираме доказателства за пирамидални структури. Трябва да започнем да гледаме към възможността Антарктида да е била населена. Било ли е това изгубена цивилизация? Дали са били извънземни астронавти? А може би най-ранните паметници на собствената ни цивилизация произхождат просто от Антарктида. Ако тази гигантска пирамида в Антарктида е изкуствена структура, тя вероятно би била най-старата пирамида на планетата ни. И фактически би била пирамидата еталон за всички останали пирамиди на планетата Земя, създадени да изглеждат като нея. Били са направени обширни изследвания на пирамиди по целия свят, от гледна точка на структурата им, какво са в действителност. А една от теориите е, че пирамидите са енергийни генератори. Така че ако тези пирамиди са разположени стратегически по света, генерирайки този заряд, е възможно да създадат основна носеща вълна около света, която е по същество безжичен преносител на енергия.

Създадени са теории, че древни кораби, извънземни и тези, с високи технологии, биха могли да използват тази взаимосвързана безжична енергийна система да пътуват по планетата и би имало смисъл ако е имало някакъв вид световна енергийна мрежа от пирамиди. То тогава Антарктида също би трябвало да има пирамиди. Цялата идея за тези пирамидални структури…откъде идва? Защото това не е нещо произволно. А тези структури съществуват по цял свят. Така че знаете ли кое е било подбудата? Какъв е произходът? И нещо още по-увлекателно, дали произхождат от континента Антарктида?

Може ли пирамидата, която Джозеф Уайт претендира, че е открил близо до планинската верига Шакълтън и други оформени като пирамида образувания, наскоро заснети в Антарктида, предоставящи доказателства за посещения на извънземни на планетата ни в далечното минало? И ако това са в действителност съоръжения, сътворени от човек, как това е въобще възможно на място, което е било покрито с лед отпреди 12 милиона години? Според теоретиците изследователи, Антарктида не може да е била замръзнал континент толкова дълго, колкото болшинството учени предполагат. И казват, че доказателства могат да се намерят, изследвайки 500 годишна карта, изобразяваща континента без някакъв лед.

В Сибир през 2013г. е открит вълнест мамут, внезапно замръзнал в ледника, като процесът е протекъл така бързо, че кръвта и мускулната му тъкан са идеално запазени. Това е само един от десетките, намерени в сибирските ледове от началото на 20-ти век. Много изглежда са застигнати, бидейки в летаргия, някои с храна в устата и растителност в стомасите, която би растяла само при много топъл климат. Откриването на вълнестия мамут, който е бил замръзнал внезапно, повдигна някои интересни научни въпроси. Случило ли се е нещо на място с вълнестия мамут, което да го е замразило много бързо? Но повдига също и въпроса колко бързо наистина се е променил климатът. И било ли е вид катаклизъм? Бил ли е внезапен и неочакван?

През 1958, Чарлз Хапдуг, учен от Харвардския университет, публикува книгата „Преместването на земната кора”. В нея, той прави предположението, че части от земната кора са изпитали стихийно и внезапно разместване по време на земната геоложка история. Теорията му, позната като “Изместването на земната кора” приема като факт, че Сибир и континентът Антарктида са били разположени в малко по-умерен климатичен пояс преди края на последния ледников период, преди около 12 000 години. Но след това, някаква неизвестна катастрофа ги е запратила в настоящата им ситуация.

Професор Хапгуд излиза с идеята, че предишната позиция на Северния полюс е била в района на залива Хъдсън. И после се е изместил към мястото, където е днес. А за Южния полюс смята, че районът на Антарктида преди също е имал умерен климат и е бива изместен внезапно от този дълбок лед и суров смразяващ климат. Той е вярвал, че това действително се е случило приблизително преди 12 000 години. Когато си мислим относно теорията за изместването на земната кора и тектониката на плочите, ви се иска да си мислите за кората, че основно плава върху магмата и е в състояние да се измества и приплъзва Земната кора не е едно цяло. Знаем, че е съставена от множество парчета. Така че можете да видите как континентите са се сливали един в друг и накъде са се придвижвали и как са се разделяли през един дълъг период от време.

Но въпросът е дали нещо с размера на Антарктида би се придвижило ненадейно, или е твърде голямо. Тези размествания на земната кора, според Хапгуд, биха могли всъщност да се случат дори за дни. И така, ако сте имали процъфтяваща цивилизация, тези измествания в земната кора са настъпили много, много бързо и така, възможно е действително да е замръзнала за много кратък период от време. Макар че теорията на Хапгуд за внезапното мащабно преместване на земната кора не е била приета единодушно. Алберт Айнщайн е бил „наелектризиран“ от нея и дори написал предговора към книгата на Хапгуд. Хапгуд е намерил допълнителна подкрепа за теорията си, когато през 1960, докато се е ровил в архива на библиотеката на Конгреса, открива необичайна карта, публикувана през 1531. Картата, приписвана на математика и картограф Оронтеус Финиус, изглежда изобразява континент без лед, забележително сходен с картографираната днес Антарктида.

антарктида

Едва през 1820 учените добиват реална представа как изглежда Антарктида. И все пак на картата на Финиус от 1531 е Антарктида. Как е възможно, това да се появи на тази карта? Изследователите са объркани, как карта на Оронтеус Финиус би могла да включва континент, който не е бил открит преди повече от 300 години и са били още по-объркани от факта, че Антарктида е изобразена без лед. Ако пътешественици някак бяха открили Антарктида през 1500, то тя би била напълно обледенена. Забележително е, че картата на Финиус не само показва детайлно бреговата ивица свободна от лед, но и целия континент, включително и вътрешни елементи като реки, долини и планини. Картата показва планински вериги, по чиито склонове се отичат реки.

Има изображения на континента Антарктида от НАСА при използване на радар, така че планинските вериги да изпъкнат и да станат видими. Можете да видите, че една планинска верига на снимка и на картата на Финиус си е на едно и също нещо. Това е същата планинска верига. Според преценката на климатолозите, на това място е нямало ледена покривка най-малко отпреди 6000 години. Така че как е възможно да съществува тази карта? Имал ли е Финиус достъп до по-стара карта? Такава, датираща хиляди години назад? Нещо още по-объркващо. Картографи от военновъздушните сили на САЩ, на които са били изпратени картите през 1960, заключили, че те са били изготвени, използвайки съвременна сферична тригонометрия със забележителна точност, особено имайки предвид, че картите са били изготвени преди стотици години.

Фактът, че откриваме нещо, което е препратка към съвременна технология на картографиране, но връщащо ни обратно към 16-ти век, подтиква към мисълта, че е възможно да е била използвана някаква напреднала радарна технология. Защото за да се изработи карта, на която да са очертани областите, би трябвало да бъдете на височина от 80 мили. Така че, как е било възможно това? Възможно ли е базовите елементи на тези карти да са заимствани от карти, създадени от извънземни геодезически топографи? Загатването на всичко това и ако добавката на пирамиди наистина би означавало, че е имало някаква древна цивилизация в Антарктида. И това би било преди 12 000 години.

Но що за цивилизация е било това? Възможно ли е да са били извънземни? Възможно ли е Антарктида да е била обитавана от извънземни в далечното минало? Изучавали ли са този континент, оставяйки след себе си подробна информация за релефа му. Ако е така, какво се е случило на тези неземни посетители?

Теоретиците на древната астронавтика вярват, че повече следи могат да се намерят в египетската история, описваща съдбовни катастрофи на Земята. Едфу в Египет е разположен на Западния бряг на Нил. Храмът на Едфу е един от най-големите и най-запазени храмове на древното царство, датиращ от 237 г.пр.Хр. Храмът на Едфу е от огромно значение. Влизайки вътре е сякаш попадаш в една книга. Буквално е изпълнен с текстове. Всяка стена, всяка колона, всяка стая, всяка камера са изпълнени с текстове. Обобщено са известни като текстовете от Едфу. Наистина интересното нещо е, че болшинството от тези текстове говорят за създаването на света. Според тях, Земята е била създадена от могъщи богове, дошли от небето. И тези богове първо създали едно място, познато като остров на яйцето. Двама богове, създали един остров в средата на безкрайното езеро. Сътворението е започнало с този остров. Обитателите на този първичен митичен свят били много странни същества. Имало три групи хора. Едни са наричани мъдреци, едни са наричани строителите, а другите са наричани Шебтиу. Никой не е знаел кои са били те. Те са онези, които са много мистериозни, защото се казва, че са се появили от водата.

За тогава египтяните вярвали, че поредица богове са дошли и са построили първите храмове. И те стават образци за всеки храм в Египет. След като всички богове-творци са свършили работата си по сътворението на Света, ще са се срещнали с голямата си птица и са се издигнали в небето. Древните египтяни вярвали с цялата си душа, че всичко регистрирано и изписано по тези стени е истина. Ако стените казват, че има един остров в средата на нищото, където боговете ще отидат и ще се издигнат в небето, тогава древните египтяни, посветените, ще вярват, че островът съществува.
Според текстовете от Едфу, не всички от колонистите са си отишли.

---

И след много поколения, островът бил сполетян от ужасна участ. Текстовете са много различни относно това, какво се случва с колонистите, тези странни богове. Изглежда, че те появили се веднъж, построили храмовете, предали творенията си чрез историческа приемственост и след това са заминали. Изглежда е имало война. Армиите на тези божества са били водени от бог-сокол, който воювал с враг, представян като змия. В небесата се появява, както е известна, змията-враг. Наричали са я Великата Подскачаща. Говорело се, че веднага с появяването и е настъпила тъмнина. И внезапно е станало наводнение, което е унищожило този свещен остров. А когато водата се оттеглила, тези първични същества, които са били познати като “Древните“или “Старейшините“, не са били повече там. Може би Великата Подскачаща е била паметта на кометата, която навлизайки в Слънчевата ни система, се взривява, причинявайки опустошения и разрушения.

Може ли разказите за тази древна катастрофа, изписани по стените на храма Едфу, да описват природно явление? Или е било умишлена атака, насочена срещу неземна цивилизация, съществуваща на континента, познат ни като Антарктида? В историята на Платон за Атлантида, той дава много важен детайл. Описва я като огромен остров с размера на Либия и Северна Африка, взети заедно. Има само един остров на планетата, който е по средата на океана, който съвпада с това описание и това е Антарктида. Любопитно е, че островът континент, изобразен върху картата на Оронтеус Финиус показва изместване на Южния полюс на 7.5 градуса или почти на 1000 мили от позицията му днес. Може ли това изместване да потвърди равносметката от значително катастрофално събитие в далечното минало? Ако е така, би ли могъл митът за сътворението, записано в Едфу, да описва нещо повече от митология? Катаклизмът, който е изместил Антарктида би погубил цивилизацията, която е била там. И след това, с течение на времето, всички сгради и пирамиди, които са били там, би трябвало да са били покрити с лед.

---

Така цялата идея, че Антарктида крие под ледената си покривка някаква древна цивилизация е много интригуваща и е много вероятно да е вярна. Би ли имало всъщност доказателства за една древна извънземна цивилизация, погребана под леда на Антарктида? Теоретиците на древната астронавтика казват “да“ и вярват, че тази дълга история за присъствие на извънземни там именно е довела друга окупационна сила до замръзналите брегове – нацистите.

През декември 1938г., четири години след идването на власт на Адолф Хитлер като Фюрер, в Хамбург той започва установяването на тоталната си диктатура, поставяйки под пряк контрол германските военни. Но на ръба на Втората световна война, Хитлер също е замесен в много по-странни начинания, които са скрити за обществеността. Той ангажира всеки оставащ ресурс в търсене на древни реликви, за които вярва, че съдържат невероятни сили.

На 17 декември 1938г. , германският товарен кораб “Швабенланд“ отплава на една от онези строго секретни мисии. Говори се, че към 33 членния екипаж са включени учени, военни експерти, строителен екип и ключови членове на Обществото Туле. 32 дни по-късно пристигат до местоназначението си, Антарктида. Самите нацисти са били хипнотизирани от древните цивилизации и легендите за изчезнали супер раси. Търсили са този загубен арктичен дом, мислейки, че арийците са дошли от там. Търсели се по целия свят и това е включвало и Антарктида. Обществото Туле наистина са вярвали, че са мистици и екстрасенси са можели да общуват с тези същества, за които са твърдели, че са от извънземен произход или принадлежат към тази цивилизация и населяват територии на Земята. Дали са много информация за построяването на модерни летателни апарати летящи чинии и бази, където биха могли да намерят много от тези модерни технологии.

хитлер антарктида

По време на престоя в Антарктида, нацистите са вярвали, че са картографирали големи пространства от ледения пейзаж от въздуха. Теоретиците на древната астронавтика вярват, че също е бил създаден сложен подземен щаб, познат като База 211. Хитлер и нацистите са били особено заинтересовани от Антарктида. Наистина са вярвали, че нещо се случва дълбоко под леда. Винаги е имало и слухове, че нацистите с подводниците си са имали достъп до подводни пещери, малки градове, където избягали след Втората световна война. Според тези твърдения, когато германците достигнали до Антарктида намерили внушителни градове, които били високо технологични. И тези сгради са били не само на повърхността, отивали са дълбоко под повърхността. Така че започнали преместване на голямо количество оборудване и персонал в Антарктида, възстановявайки тези древни съоръжения и заселвайки ги.

През 1946, една година след края на Втората световна война, правителство на САЩ стартира своя собствена мащабна мисия в Антарктида. Операция „Висок скок“ разгърнала 4700 войници, 13 кораба, един самолетоносач и няколко хидроплана в Антарктида. Въпреки че правителството е отричало по това време, по-късно ще стане известно, че една от целите на операцията е бил разширяване на суверенитета на САЩ над най-големите използваеми зони на континента Антарктида. Военният флот на САЩ изпраща след това основно флотилия от въоръжени кораби към Антарктида. По време на операция „Висок скок”, се разпространяват истории, които са били доста странни, идвайки от тази експедиция, която приключва доста по-рано. Имало е истории за плавателни съдове, излизащи от водата около корабите и летящи апарати от типа „летяща чиния”. Чиниите са излизали от водата и са стреляли с някакъв лъч, буквално разрязващ корабите наполовина. И са летели така бързо, че било почти невъзможно визуално да се определи, накъде се движи дискът. Така американската флотилия е трябвало да се прибере обратно в САЩ напълно разбита и унищожена.

Все още са загадка всички дейности, проведени на Антарктида. Дали американските военни, както и други правителства знаят за структури и пирамиди под леда или може би са наясно, че там има някакъв вид древна цивилизация, замръзнала под леда на Антарктида. Ако нацистите действително са търсели извънземна технология, възможно ли е всъщност да са я открили? И може ли американските военни да са се натъкнали на тази могъща технология години по-късно, по време на операция „Висок скок”. Теоретиците на древната астронавтика вярват, че следващо доказателство за извънземно присъствие в Антарктида би могло да се намери в праисторическо езеро, погребано под три километра лед.

Езерото Восток, Антарктида

езеро антарктида
С водна площ 12 500 квадратни километра, това е досега най-голямото от всичките приблизително 400 континентални езера, покрити напълно с лед. През 2001, пилоти, събиращи данни, са регистрирали необичайни и екстремни аномалии в магнитното поле в югоизточния край на езерото. Разпростирайки се на забележителните 105 на 75 километра, аномалната зона е излъчвала необикновено високо ниво на магнитна енергия. Тази аномалия грубо е била с диаметър 80 километра и е била нещо, което би било съизмеримо с магнитното поле, генерирано от един град. Установени са магнитни аномалии, които всъщност са се преливали от едно място на друго, движели са се. Крайно рядко и изключително необичайно. Учените не са в състояние да определят, какво причинява тези аномалии. Това е напълно необяснимо. И разбира се, че това е породило възникване на теории, че може би тук има нещо друго.

Може би е НЛО, някаква извънземна база, може би дори останките на изгубена цивилизация. НСА прекрати всякакви по-нататъшни изследвания и това почти стана забранена зона.

Восток не е единственото място с ограничен външен достъп. Седем различни страни разполагат с територии в Антарктида, която остава все още едно от местата с най-ограничен достъп в света. Там има 68 международни бази, много от които изискват допуск или специално разрешение за посещение. Те не са обслужвани само от учени, а също и от военен персонал. Но защо са всички тези ограничения?

НП/специална разработка 2016