Хипотези

Древна монета с лик на извънземно е открита в Египет. Истина ли е?

Наред с необичайните и необясними открития, човек все по-често започва да се пита, дали реално познава историята за произхода на човека и всичко съществуващо. Сами ли сме във Вселената? Наистина ли древните цивилизации са осъществявали контакт с представители на извънземни раси? Сега отново е открит необичаен артефакт – древната монета с местонахождение Египет. Според сведенията от едната й страна е изсечен необичаен образ. Предположенията са, че всъщност тя изобразява извънземно същество. В миналото археолози не веднъж са се натъквали и на други древни монети със също толкова необичайни изображения, които според мнозина приличат на извънземни летящи апарати.

Както има мними артефакти, които са явни фалшификации, така има и други, които карат да бъдат преосмислени много неща в историята на цивилизацията. Често хора, както в миналото, така и днес са попадали на различни монети, които въпреки древния си произход не изглеждали необичайно. В някои случаи, обаче изследователи са се натъквали на старинни монети, изобразяващи непознати летящи обекти.

Около тази монета има различни спорове. Според изследванията тя датира от 1680 г. Много изследователи смятат, че на нея е изобразен предмет, който е потвърждава, че извънземни цивилизации са посещавали нашата планета в миналото. Докато някои подкрепят тази теория, други са на противоположното мнение и смятат, че това е илюстрация на щит, който е използван преди стотици години. През последните няколко години, скептиците представят различни теории за обекта, изобразен на монетата от 17-ти век, оприличавайки го на гъба или цвете, но не и на извънземен летателен апарат.

монета нло

Междувременно, новооткритата монета събужда интереса, както сред скептиците, така и сред уфолозите, които вече обсъждат нейния произход. Според английският вестник THE SUN, по време на ремонтни дейности на къща в Египет, хора се натъкнали на една загадъчна монета, която изобразявала странно създание, приличащо на извънземно същество с огромни кухи очи и хлътнали бузи.

Изданието Mysterious Earth пък пише: „Група от хора, които работили по ремонт на къща в южната част на Египет намерили няколко много редки монети.“

Подробна информация за монетата, “ изобразяваща извънземно създание“ е изключително ограничена. Единствените потвърдени данни са, че тя е била открита сред други антични монети, върху които има надпис на латински, което очевидно означава, че те не са с произход от Египет. Надписът е на латински и гласи: „OPPORTUNUS Adest“, в превод: “възможността е тук“.

монета

Дали новооткритата монета, изобразяваща извънземно е истинска древна монета или не, остава дълбока тайна. Информацията в интернет пространството е доста противоречива. Съществуват няколко монети, които са били открити в миналото и за които е доказано, че са автентични. Изображенията по тях според мнозина приличат на извънземни летящи обекти. Това, което едни виждат като летящи чинии, други могат да дефинират като щитове или други предмети.